Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan Galatasaray maçı öncesi basın toplantısı

28.12.2023 - 20:17 | Son Güncellenme: 28.12.2023 - 20:54

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa'da karşılaşacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Suudi Arabistan'daki derbi öncesi basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan Galatasaray maçı öncesi basın toplantısı

AJANSSPOR HABER

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa'da karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde yapılacak olan dev organizasyon öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve takım kaptanı Edin Dzeko basın toplantısı düzenledi.

Kartal: "Oyuncularıma güveniyorum"

İsmail Kartal, "İyi bir futbol ve iyi bir oyunla 2023 yılını kapatmak istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum, oynadığımız iyi oyunu rakibimize hissetirebileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dzeko: "Inter ile burada Milan'a karşı kupa kazanmıştım"

Edin Dzeko, "Takım olarak iyi durumdayız. Geçen sene Inter ile burada Milan'a karşı bir kupa kazanmıştım. İki iyi takımın mücadelesi olacak yarın. Umuyorum ki Kadıköy'deki oyunumuzdan daha iyi oynayacağız" açıklamasını yaptı.

Kartal: "2015'te şampiyonluğumuz elimizden alındı"

Derbi öncesi basın toplantısında 2015 yılındaki otobüs kurşunlanma olayını hatırlatan İsmail Kartal, "Biz 2015’de şampiyonluğa gidiyorduk. İnsanlar bunu unutuyor ama ben unutturmayacağım şampiyonluğumuz elimizden alındı. O olayın faillerini hala bulamadılar" dedi.

Dzeko: "Umarım Fenerbahçe ile ilk kupamı kazanırım"

Edin Dzeko, "Çok uzun bir kariyere sahibim ve birçok kupa kazandım. Ancak kaybettiğim birçok kupa da var. Futbol böyle bir şey. Umuyorum yarın Fenerbahçe ile ilk kupamı kazanırım. Bizi yarın neyi beklediğini biliyoruz. Galatasaray'a saygı duyuyoruz ama maça iyi hazırlandık. Umuyorum ki yarın en iyimizi ortaya koyup kupayı kazanacağız" şeklinde konuştu.

Dzeko: "Icardi ile aramızda problem yok... Sahada olan sahada kalır"

Sözlerine devam eden Dzeko, "Bizler için en büyük motivasyon kupa. Bizler de elbette bu motivasyonla sahada olacağız. Tek isteğimiz kupayı kazanmak. Mauro ile ilgili olarak... Sahada olan sahada kalmalı. Mauro'yu İtalya'dan da tanıyorum. İnsanlar maalesef aramızda bir problem varmış gibi yansıtmaya çalışıyorlar ama öyle bir şey söz konusu değil. Sahanın içerisinde çok fazla duygu vardır. Bu duygularla hareket edersiniz. Bu duygularla mücadele edersiniz. Bu olaylar futbolun bir parçası. Her futbolcu kazanmak ister. Sahada olan sahada kalır, arkadaşlık devam eder. Ekstra motivasyona ihtiyacımız yok. Hepimiz hazırız ve motiveyiz. Tek isteğimiz bu motivasyonla beraber kupayı kaldırabilmek" dedi.

İlgini Çekebilir
Cristiano Ronaldo'dan Süper Kupa tahmini! İşte favori takımı
Habere Git

Kartal: "Fred'in olmadığı maçlarda zorlandığımız doğrudur"

Fenerbahçe'nin orta sahasında önemli bir rol oynayan Fred hakkında konuşan İsmail Kartal, "Fred'in olmadığı maçlarda zorlandığımız doğrudur. Ama bu formayı giyen herkes elinden geleni yapacaktır" diye konuştu.

"İlk yarı vasat, belki vasatın altında oyun oynadık"

Süper Lig'de oynanan derbiyi değerlendiren İsmail Kartal, "Son oynadığımız maçta bir strateji vardı. Uzun soluklu lig maratonu. Kendimize göre planlarımız vardı. Maçı kazanmak için bir ilk 11 sahaya sürdük. Hücum opsiyonları yüksek oyuncularla başladık. Baktık ki ilk devre tam anlamıyla istediklerim çıkmıyor. İkinci yarı takımın daha çok sertleşmesi ve dinamizm katmamız gerektiğini düşündük. İlk hamleyi 46'ta yaptık. 67-68'de King'i aldık ve maç bizim tamamen elimize geçti. İki tane yüzde 100 pozisyonumuz var. 2-3 tane de son paslar olmadı maalesef. İlk yarı vasat, belki vasatın altında oyun oynadık ama mücadele gücümüz yüksekti. Galatasaray'ın da mücadele gücü yüksekti. Onlar biraz daha 1-2 pozisyon duran topla üstümüze geldiler ama ikinci yarı reaksiyon gösterdik" dedi.

"Oyunu yavaşlatan sürekli Galatasaraylı oyunculardı"

Kartal, "Mücadele ve oyun anlamında biz rakibimizin üstüne gittik. Bunlar derbi maçları. Kazanmak isteseniz de stratejiler önemlidir. Bizim stratejimiz kazanmak, kazanamıyorsak kaybetmemekti. Bu uzun soluklu bir maraton. Siz de takdir edersiniz ki 55-60'tan sonra rakip oyuncular sürekli yere yattı. Oyun hızımızı kestiler. Hakem de buna yol verdi. 53-54 dakika olan oyun oynama süresi ligde, maçta 43 dakikada bitti. Oyunu yavaşlatan sürekli Galatasaraylı oyunculardı. Biz beraberliğe üzüldük" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den Fair-Play çağrısı
Habere Git

"Kendimize yakışır bir oyun oynamak istiyoruz"

Süper Kupa kadrosu hakkında konuşan Kartal, "Yarınki maça full kadro çıkacağız. Bu maçların motivasyonu hep yüksektir. Benim çok bir şey söylememe gerek yok ama bir şeyler söyleyeceğim. Kendimize yakışır bir oyun oynamak istiyoruz. Güçlü oyunumuzu nasıl bugüne kadar gösterdiysek yarın da göstermek istiyoruz. Onlar da çok iyi takım. Biz yarın maçı kazanmak ve kupayı alarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Ortak basın toplantısı açıklaması

"Bu basın toplantısı ortak düzenlenecekti, Fenerbahçe kabul etmedi. Siz ortak basın toplantısı ister miydiniz?" soruna İsmail Kartal, "Bu konuya sayın başkanımız, kulüp yönetimimiz karar veriyor. Kulübümüzden böyle bir karar çıktıysa uymak zorundayım. Bunun nedenlerini, niçinlerini herkes iyi araştırsın. Neden böyle bir karar alındı? Kulübümüzün kararının arkasında duruyorum" yanıtını verdi.

"Samet'i göndermek gibi bir şey yok"

Kartal, "Samet Akaydin kamp kadrosunda yer almadı. Ayrılığı söz konusu mu?" sorusu karşısında ise "Samet'i göndermek gibi bir şey yok. Kendisini kadroya almadım. Bu kadar" dedi. Ayrıca Kartal, "6 numarada kim oynayacak daha karar vermedim, bu akşam karar vereceğim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler