MKE Ankaragücü-Beşiktaş: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
03.12.2023 - 20:31 | Son Güncellenme: 03.12.2023 - 21:28

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, Ankara Eryaman Stadı’nda karşılaştığı MKE Ankaragücü ile berabere kaldı. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

MKE Ankaragücü-Beşiktaş: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Club Brugge'e sahasında 5-0 mağlup olan Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda karşılaştığı MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı ve Fenerbahçe derbisi öncesi büyük yara aldı. 

Beşiktaş, Çalımbay ile ligde kaybetmiyor

Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay ile ligde kaybetmiyor. Siyah-Beyazlılar'ın efsanesi ligde çıktığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

  • Başakşehir 1-0
  • Samsunspor: 1-2
  • Ankaragücü: 1-1

Ali Sowe 3. golünü attı

MKE Ankaragücü'nün golünü 21. dakiada Ali Sowe kaydetti. Bu sezon Başkent ekibi ile 10. maçına çıkan Gambiyalı oyuncu 3 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Hentbol inanılmazı başardı! Penaltılarla üst turda!
Habere Git

Alex Oxlade-Chamberlain girdi, attı

Beşiktaş'ın golünü ise 55. dakikada oyuna giren ve 74. dakikada Necip Uysal'ın asistinde fileleri havalandıran Alex Oxlade-Chamberlain attı. Siyah-Beyazlı takım ile bu sezon 19. karşılaşmasına çıkan tecrübeli oyuncu 3 gol ve 1 asist ile oynadı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

18. dakikada Ali Kaan Güner'in soldan ortasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Cephas'ın sert vuruşunda, kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı çeldi.

21. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Efkan Bekiroğlu'nun pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Sowe, rakiplerini geçtikten sonra şutunu çekti. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

Mücadelenin ilk yarısı, MKE Ankaragücü'nün 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Ali Kaan Güneren sakatlandı

Ankaragücü'nde Ali Kaan Güneren karşılaşmanın 80. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Güneren'in yerine Anastasios Chatzigiovannis oyuna dahil oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de yıldız isimle yol ayrılığı!
Habere Git

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.

74. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Kendi yarı sahasından aldığı topla rakiplerini geçerek ceza sahasına giren Chamberlain'in düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

76. dakikada Efkan Bekiroğlu'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Cephas, rakibini geçerek ceza sahası sol çaprazından şutunu çekti. Meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı.

83. dakikada Salih Uçan'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza sahasında müsait durumdaki Necip Uysal'ın kafa vuruşunda, kaleci Bahadır Han Güngördü meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

90+5. dakikada Pedrinho'nun sağdan ortasında ceza sahası sol çaprazında müsait durumdaki Chatzigiovanis'in gelişine vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

Mücadele, 1-1 sona erdi.

Maçtan detaylar

Stat: Eryaman

Hakemler: Zorbay Küçük, Furkan Ürün, Murat Temel

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Mert Çetin, Mujakic, Alper Uludağ (Dk. 81 Hanousek), Ali Kaan Güneren (Dk. 82 Chatzigiovanis), Pedrinho, Morutan, Efkan Bekiroğlu (Dk. 81 Rodrigues), Cephas (Dk. 86 Dokanovic), Sowe

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Umut Meraş, Salih Uçan (Dk. 86 Amartey), Gedson Fernandes, Hadziahmetovic (Dk. 55 Chamberlain), Zaynutdinov (Dk. 55 Cenk Tosun), Muleka, Aboubakar (Dk. 72 Rebic)

Goller: Dk. 21 Sowe (MKE Ankaragücü), Dk. 74 Chamberlain (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 29 Salih Uçan, Dk. 90+6 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 42 Pedrinho (MKE Ankaragücü)

MKE Ankaragücü'nün galibiyet hasreti devam etti

MKE Ankaragücü'nün Beşiktaş karşısındaki galibiyet hasreti devam etti.

Rakibi karşısında Süper Lig'deki son galibiyetini 13 Şubat 2011'de 1-0'lık skorla alan başkent ekibi, daha sonraki 11 lig maçında 4 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı. Böylece sarı-lacivertli ekibin rakibi karşısındaki galibiyet hasreti 13 yıla yaklaştı.

Ali Sowe, Beşiktaş'ı boş geçmiyor

MKE Ankaragücü'nün Gambiyalı golcüsü Ali Sowe, Beşiktaş'a karşı olan iyi formunu bu maçta da sürdürdü. Geçen sezon ligde ve kupada Beşiktaş karşısında birer kez forma giyen Sowe, her iki maçta da siyah-beyazlıların filelerini birer defa havalandırmıştı.

Bu maçı da boş geçmeyen ve takımının tek golünü kaydeden Sowe, Beşiktaş'a karşı forma giydiği üç karşılaşmada da gol sevinci yaşamış oldu. Ali Sowe, bu sezonki gol sayısını ise 3'e yükseltti.​

Senin için hazırladığımız haberler