Kartal dört nala şampiyonluğa!

20.05.2017 - 20:56 | Son Güncellenme: 20.05.2017 - 20:56

 
Süper Lig'de zirvede yer alan Beşiktaş, konuk ettiği Kasımpaşa'ya acımadı. İlk 4 dakika içindeki karşılıklı gollerle başlayan mücadeleyi yabancı oyuncularının golleriyle kazanan Kartal, şampiyonluk için önemli bir adım daha attı.
 
Beşiktaş: 4 - Kasımpaşa: 1

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Mehmet Cem Hanoğlu

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 86 Beck), Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca (Dk. 64 Necip Uysal), Babel, Aboubakar (Dk. 72 Cenk Tosun)

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Abdullah Durak (Dk. 57 Ahmet Ildız), Sadiku, Tunay Torun (Dk. 57 Hasan Bilal), Castro, Eduok (Dk. 84 Guanca), Batuhan Altıntaş

Goller: Dk. 2 Aboubakar, Dk. 33 Quaresma (Penaltıdan), Dk. 49 Talisca, Dk. 65 Babel (Beşiktaş), Dk. 4 Eduok (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 10 Abdullah Durak, Dk. 45+1 Sadiku (Kasımpaşa), Dk. 69 Necip Uysal, Dk. 76 Cenk Tosun (Beşiktaş)

::Maçtan dakikalar::

2. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Orta alandan kaptığı topla ceza sahasına doğru hareketlenen Oğuzhan Özyakup, Aboubakar'la paslaştı. Altıpasın önünde topla buluşan Aboubakar, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 

4. dakikada Kasımpaşa skora denge getirdi. Konuk ekibin sol taraftan kullandığı taç atışında hakeme de çarpan top, Eduok'un önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza yayının gerisinden sert vuruşunda, meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu: 1-1

16. dakikada Quaresma, ceza sahası sağ çaprazından aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Kaleci Ramazan Köse son anda topu kornere çeldi.

17. dakikada Quaresma'nın sağdan ceza sahasına ortaladığı topa Babel uygun durumda vuramadı. 

19. dakikada Quaresma'nın sağdan ortaladığı topa Aboubakar altıpas içinde kafayla vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Ramazan Köse'den sekti. Dönen topa bir kez daha hamle yapan Aboubakar, meşin yuvarlağı üstten dışarı gönderdi. 

25. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Quaresma'nın sağdan ortaladığı topa Aboubakar kafayla vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

32. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Adriano'nun soldan ceza sahasına gönderdiği topa Popov'un eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi, penaltı noktasını gösterdi. 33'üncü dakikada penaltıyı kullanan Quaresma, topu filelere göndererek skoru 2-1 yaptı. 

39. dakikada Babel soldan aut çizgisine kadar inerek kale direğinin yanından dışarı çevirdi. Kasımpaşa savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada Beşiktaş skoru 3-1 yaptı. Aboubakar'ın aşırtarak savunmanın arkasına gönderdiği topu Talisca, tek vuruşla filelerle buluşturdu. 

51. dakikada ceza sahasında şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılan Aboubakar'ın şutunda, top üstten dışarı çıktı. 

58. dakikada Ahmet Ildız'ın uzak mesafeden çektiği sert şutta, meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı. 

60. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasına giren Babel'in çaprazdan vuruşunda, kaleci Ramazan Köse gole izin vermedi. 

62. dakikada Eduok'un ceza sahası dışından çektiği şutta, meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.

65. dakikada Beşiktaş, farkı 3'e çıkardı. Quaresma'nın sağdan ceza sahasına ortaladığı topa Babel kafayla vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 4-1

84. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Soldan ceza sahasına yapılan ortada, Batuhan Altıntaş topa kafayı vurdu. Kaleci Fabricio gole izin vermedi. İspanyol kaleci, seken topa Castro'dan önce bir kez daha müdahale ederek tehlikeyi önledi. 

90. dakikada Guanca, ceza sahasında Tosic'ten sıyrılarak şutunu çekti. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmayı 4-1 kazandı.

::Maçtan notlar::

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında evinde Kasımpaşa ile yaptığı karşılaşmada teknik direktör Şenol Güneş, Bursaspor karşılaşmasına göre tek değişiklik yaptı.

Güneş, Atiba Hutchinson'ı Kasımpaşa mücadelesinde kadroya dahi almazken, cezası biten Anderson Talisca ilk 11'de şans buldu.

Beşiktaş, kritik mücadeleye Agosto Ramirez Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Ryan Babel ve Vincent Aboubakar 11'iyle çıktı.

Siyah-beyazlı takımda Tolga Zengin, Atınç Nukan, Andreas Beck, Gökhan İnler, Demba Ba, Necip Uysal ve Cenk Tosun yedek olarak maça başladı.

Hutchinson, dördüncü kez maç kaçırdı 

Siyah-beyazlı takımda son haftalarda düşüş yaşayan Atiba Hutchinson, kadroda yer almadı.

Tecrübeli oyuncu, bu sezon dördüncü kez takımının bir maçında kadroda yer alma fırsatı bulamadı. Sezon başında Kanada Milli Takım kadrosunda yer almasından dolayı Kardemir Karabükspor maçında görev alamayan, Gençlerbirliği mücadelesinde de teknik direktör Şenol Güneş tarafından dinlendirilen Hutchinson, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıdaki Fenerbahçe derbisinde de oynayamamıştı.

Talisca formasına kavuştu

Beşiktaş'ta cezası nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında oynamayan Talisca, bir maç aradan sonra ilk 11'de yer aldı.

Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçta rakibine yönelik hareketi nedeniyle bir maç ceza alan Talisca, Kasımpaşa karşısında yine takımına hücumda destek vermeye çalıştı.

Tolgay Arslan, ilk 11'e alıştı

Beşiktaş'ta son haftaların formda oyuncusu Tolgay Arslan, Kasımpaşa karşısında da ilk 11'de şans buldu.

Hutchinson'ın sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynama fırsatı bulan Tolgay, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa mücadelesinde de görev aldı. 

Kasımpaşa'yı ilk kez Vodafone Arena'da ağırladı

Siyah-beyazlı ekip, rakibi Kasımpaşa'yı ilk kez Vodafone Arena'da konuk etti.

Vodafone Arena'nın yapımı sırasında iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı ile 3. Başakşehir Fatih Terim statlarında oynayan ve lacivert-beyazlı rakibini geçen sezonki lig mücadelesinde 3. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk eden Beşiktaş, Dolmabahçe'deki yeni yerinde Kasımpaşa ile ilk maçını oynadı.

Marcelo'nun doğum günü

Beşiktaş'ın Brezilyalı savunma oyuncusu 30. yaş gününde Kasımpaşa maçına çıktı.

Vodafone Arena'daki maçlarda babalarını yalnız bırakmayan Marcelo'nun çocukları, tribünde açtıkları pankartla babalarının yaş gününü kutladı.  

Kasımpaşa'da üç eksik

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında sahada 3 oyuncusundan yoksun yer aldı.

Sakatlıkları bulunan Adem Büyük ile Fode Koita, karşılaşmada görev alamadı. Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Atiker Konyaspor ile oynadığı rövanş mücadelesinde kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Turgut Doğan Şahin de Beşiktaş karşısında forma giyemedi. 

Maçın hakemleri ve iki takım oyuncuları, sahaya "ALS Yaz 2576'ya gönder hastalarımıza bir nefes de sen ol" yazılı pankartla çıktı.

Karşılaşma öncesi vefat eden Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. 

Senin için hazırladığımız haberler