Kartal forvette büyük oynuyor!

13.06.2021 - 10:11 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 14:29

Beşiktaş'ta forvet transferi için çalışmalar sürüyor. Diego Costa ve Benteke transferlerinde son durum ne? İşte yanıtı...

Kartal forvette büyük oynuyor!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş forvet transferi için düğmeye bastı. Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'ın ayrılığı sonrasında siyah-beyazlılar, deyim yerindeyse bu mevkide büyük oynuyor. Beşiktaş'ın listesinde Diego Costa, Christian Benteke gibi isimler bulunuyor. Detaylar haberimizde...

Diego Costa rakamı indirdi

Beşiktaş'ın forvet transferindeki 1 numaralı hedefi Diego Costa. İlk yapılan görüşmede 3.5 milyon Euro maaş ve 2 milyon Euro imza parası isteyen İspanyol oyuncunun menajeri, olumsuz karşılık alınca rakamı indirdi.

Beşiktaş'ın teklifi ne?

Diego Costa için Beşiktaş 2.5 milyon Euro'dan fazla bir rakam ödemek istemiyor. Costa ise şu anda 3 milyon Euro ve 1.5 milyon Euro da imza parası istiyor. Transferde henüz yol alınmış değil.

Geçen sezonki performansı

Golcü futbolcu geride bıraktığımız sezonda Atletico Madrid formasıyla 30 maçta 5 gol atıp 5 de asist yaptı. Costa, daha önce Chelsea, Valladolid, Albacete, Celta Vigo, Braga gibi takımlarda oynamıştı.

Benteke Beşiktaş'ın gündeminde

Beşiktaş'ın listesinde Crystal Palace forması giyen Christian Benteke de bulunuyor. Geride bıraktığımız günlerde kulübü ile 2023'e kadar sürecek yeni sözleşme imzalayan futbolcuyu Beşiktaş kiralamak istiyor. 

Ancak; Beşiktaş, kontratlarda tek taraflı uzatma ve sonlandırma opsiyonunun elinde olmasına dikkat edecek. Teknik direktör Sergen Yalçın, kadroda bir tek Cyle Larin'in bulunması sebebiyle 2 forvet transferi istiyor. 

Benteke'nin geçen sezonki performansı 

Geçen sezon golcü futbolcu Benteke takımı adına önemli isimlerden biriydi. Benteke, Palace formasıyla 33 maçta 11 gol atıp 1 de asist yaptı. 

Luuk de Jong transferi ne oldu?

Öte yandan Beşiktaş'ın Sevilla'nın forveti Luuk de Jong'u transfer edeceği gündeme gelmişti. Voetbal Premieur sitesi, 30 yaşındaki oyuncunun şartlarının Beşiktaş'a ağır geldiğini yazdı. Transferde PSV'nin tek başına kaldığı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler