Kartal: "Hayatımda ne küfür ettim ne de ettirdim"

05.01.2021 - 21:44 | Son Güncellenme: 05.01.2021 - 21:44

Süper Lig’in 17. haftasında Konyaspor, evinde Galatasaray'ı konuk etti. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda gerçekleşen karşılaşmada Konyaspor, Galatasaray'ı 4-3 yenmeyi başardı. Karşılaşmanın ikinci yarısında kırmızı kart görerek, kulübeden tribüne yollanan Konyaspor teknik direktörü İsmail Kartal, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’in 17. haftasında Konyaspor, evinde Galatasaray ile karşılaştı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda gerçekleşen bol gollü karşılaşmada Konyaspor, Galatasaray'ı 4-3 yenmeyi başardı. 

Karşılaşmanın 77. dakikasında Linnes'in ceza alanında yerde kalmasının ardından ortalık karıştı. Diagne'nin penaltıyı kaçırmasının ardından hakem Arda Kardeşler penaltının tekrar edilmesini istedi. Bu kararın ardından Diagne penaltıyı gole çevirince İsmail Kartal tepki gösterdi. İtirazlarını devam ettirince ise kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Konyaspor teknik direktörü İsmail Kartal maç sonrası yaptığı açıklamada "Oyuncularım disiplinli olarak mücadele ediyor. Ortaya koyduğumuz mücadeleye göre iyi takımız ama puan olarak istediğimiz yerde değiliz. Bugünkü maçta bazı oyuncular az oynadı ve maçı tamamladık. Sakat oyuncular geri dönünce güçlü bir takım olarak geri dönmek istiyoruz. Antrenörlük hayatımda ilk kez kırmızı kart gördüm. Taktir haklarınızı neden rakibe karşı kullanıyorsunuz dedim. Sehic hakemden baskı yer gibi durum oldu. Penaltı tekrar ediliyor ihlal deniyor.

"Hayatımda küfür etmedim"

İlk yarı faul yokken faul verildi. Az daha gol yiyorduk. Ben ne hayatımda küfür ettim ne de ettirdim. Bizim de emeklerimiz var yazıklar olsun dedim kırmızı kart gördüm. Ben bunu hak etmedim. Biz de hastalıklarla mücadele ediyoruz, bunları söyleyemeyecek miyiz? Belki söylememem lazımdı ama bizim de canımız yanıyor. Biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. Biz de insanları temsil ediyoruz, zor şartlar altında maça çıkıyoruz. Sonuçta kazandık, çok iyi mücadele ettik. Rakibi çok iyi analiz ettik. Bu galibiyetten dolayı oyuncuları kutluyorum. Konyaspor taraftarına da bu galibiyeti armağan ediyorum.

Gaziantep, Başakşehir maçlarını kaybettik. Penaltı kaçırıyoruz, kendi kalemize gol atıyoruz. O mağlubiyetleri hak etmedik. Ankaragücü maçı... 4-3 yenildik, bütün yediğimiz goller hatalardan dolayı. Kaybettiğimiz maçlarda da oyunun galibi biziz. Verdiğimiz mücadelenin karşılığını alsak bugün çok farklı noktada olabilirdik.

Senin için hazırladığımız haberler