Kartal uçmakta zorlanıyor

23.09.2024 - 14:07 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 14:09

Ajansspor yazarı Kerim Öztürk, Beşiktaş'ın Eyüpspor'u 2-1 yendiği Trendyol Süper Lig karşılaşmasının ardından bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Kartal uçmakta zorlanıyor

Kerim Öztürk - AJANSSPOR

Kendi sahasında oynadığı Eyüpspor maçında 3 puanın sahibi olan Beşiktaş’ın oynadığı futbol taraftarı tatmin etmese de unutulmaması gereken gerçek şu; takımları şampiyon yapan kötü oynanan karşılaşmalarda alınan puanlar ve o maçlardan çıkarılan derslerdir.

İki devresinde de farklı oyunların oynandığı Beşiktaş – Eyüpspor karşılaşması Beşiktaş açısından eksikliklerin ön plana çıktığı bir karşılaşma oldu. Her ne kadar Ciro İmmobile ve Rafa Silva’nın kaçırdığı goller olsa da hem geçen hafta oynanan Trabzonspor hem de Eyüpspor maçında gördük ki Beşiktaş kapanan takımlara karşı oyunu açmakta zorlanıyor. Ve bunun da en büyük nedeni siyah beyazlı takımın Milot Rashica dışında orijinal bir kanat oyuncusunun olmayışı… Evet baktığımızda Beşiktaş’ta Joao Mario, Semih, Muçi, Rafa Silva, Gedson ve hatta Onur kanat oynayabilen oyuncular ancak ne yazık ki bir oyuncunun kanatta oynayabiliyor olması o oyuncuyu kanat oyuncusu yapmıyor! Bunu ilk yarıda çok da mükemmel bir performans sergilemeyen, Beşiktaş’ın sol beki Masuaku’nun takımın en çok orta açan oyuncusu olmasından net bir şekilde anlayabiliyoruz. Dolayısıyla kanadı olmayan bir kartal da uçmakta zorlanıyor.

Maçın ikinci devresinde Eyüpspor biraz daha ön alan baskısını arttırınca Beşiktaş’ın başka bir açığı ortaya çıktı. Ofansif açıdan ilk haftalarda ligin korkulu rüyası haline gelen Semih, Rafa, İmmobile üçlüsünün bozulması neticesinde Beşiktaş’ın ön taraftaki pas hızının azalması… Tamam Joao Mario büyük oyuncu, Beşiktaş’ın oyununa katkısı yadsınamaz ve hatta Eyüp maçı özelinde oldukça iyi de bir performans sergiledi. Ancak bu maçta Semih oyuna girdikten sonra bir kez daha gördük ki, kanatsız Beşiktaş’ın elindeki en iyi sol kanat alternatifi Semih’tir. Gio hocanın tercihlerine saygım sonsuz ancak Semih’in olmadığı durumlarda Beşiktaş’ın tüm oyunu Rafa Silva üzerine kuruluyor. Semih oyunda olduğunda ise Rafa’nın yanında ikinci bir yaratıcı oyuncu daha oluyor. Kadroda nasıl bir yapılanmaya gidilir, nasıl bir çözüm bulunur bilemem o Gio hocanın işi, ancak bu takımın ön tarafının Semih’e ihtiyacı olduğu yadsınamaz bir gerçek!

En başında da dediğim gibi, bu maçta çok iyi bir Beşiktaş izlemedik. Tabii ki bunda büyük takımlar dışında ligin kalitesinin üzerinde kadro kalitesine ve oyuna sahip Eyüpspor’un da payı var. Ama takımları şampiyon yapan, iyi oynadıkları maçlarda aldıkları puanlar değil, kötü oynadıkları maçlarından aldıkları 3 puanlardır!

Senin için hazırladığımız haberler