Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan 6 numara, Cengiz Ünder ve Dusan Tadic yanıtı

20.09.2023 - 16:17 | Son Güncellenme: 20.09.2023 - 16:37

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland ile karşılaşacak. Maç öncesi teknik direktör İsmail Kartal ve yeni transferi Rodrigo Becao açıklama yaptı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan 6 numara, Cengiz Ünder ve Dusan Tadic yanıtı

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi H Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, grup aşamasının ilk maçında Nordsjaelland ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı'nda rakibini ağırlayacak olan Sarı-Lacivertliler'de teknik direktör İsmail Kartal ve yeni transfer Rodrigo Becao basın toplantısı düzenledi.

Becao: "İyi bir dönemden geçiyoruz 10 maç üst üste kazandık"

Rodrigo Becao, "Şu anda iyi bir dönemden geçiyoruz 10 maç üst üste kazandık. Özgüvenimiz yüksek. Biliyoruz ki yarınki maç kolay değil. Rakiplerimiz kazanmak için daha da istekli. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Djiku ve Aziz çok kaliteli"

Sözlerine devam eden Becao, "Takım aradaşlarım çok kaliteli. Djiku ve Aziz çok kaliteli. Gelişecek daha çok yolumuz var. Amacımız takımımıza yardım etmek" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor maçı gösterdi! İsmail Kartal iki oyuncuyu bırakmayacak
Habere Git

"Sağ tarafta daha rahat hissediyorum"

Becao son olarak, "Udinese'de 5 yıl boyunca hep sağ tarafta oynamıştım. Brezilya'da sol stoper olarak da oynamıştım. Hangi tarafta oynadığımın önemi yok. Hocamız nerede ihtiyaç neredeyse orada oynarım. Ben sağ tarafta oynadığımda daha rahat hissediyorum ama hocamız nerede görev verirse orada oynarım" dedi.

Kartal: "Takımlar bize karşı daha motive çıkıyor"

İsmail Kartal, "Son oynadığımız lig maçında kazandığımız için çok mutluyuz. Türkiye Ligi'nde hiçbir maç kolay değil. Her maçın farklı zorlukları var. Her takımın güçlü tarafları var. Herkes bize karşı daha motive çıkıyor. Son Antalya maçında bunu gördük, 3-2 kazanmasını bildik" şeklinde konuştu.

"Kendi evimizde ilk maç"

İsmail Kartal, "Yarınki maça da en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kendi evimizde ilk maç. Kazanıp, 3 puan almak istiyoruz. Taraftarımızın desteğiyle bunu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Crespo'da imzalar haftaya
Habere Git

"6 numara pozisyonunda 4 tane oyuncumuz var"

İsmail Yüksek'in cezası nedeniyle 6 numarada değerlendirilen Miha Zajc'ın performansı ve Antalyaspor maçında yaşanan savunma zaafiyeti hakkında gelen soruyu yanıtlayan Kartal, "6 numara pozisyonunda 4 tane oyuncumuz var. Crespo, Miha Zajc, İsmail Yüksek ve Bartuğ. Duruma göre, performansa göre, oyuncularımızın sağlık durumuna göre, rakibe göre lig maçlarında ve Avrupa maçlarında değerlendirebiliriz" dedi.

"Belki Crespo'yu, belki Zajc'ı tekrar oynatabiliriz"

Kartal, "İsmail'in cezası nedeniyle orada Zajc'a şans verdik. Yarınki maçta belki Crespo'yu, belki Zajc'ı tekrar oynatabiliriz. Ama lig maçlarında Türk olduğu için İsmail Yüksek'e çok fazla ihtiyacımız olacak. Bartuğ'ya da tabii ihtiyaç olacak. Dönüşümlü olarak hem Avrupa hem lig maçlarında o pozisyondaki oyuncuları en iyi şekilde kullanmayı düşünyüyorum" diye konuştu.

"Kent'in performansından gayet memnunuz"

Ryan Kent'in yükselen grafiği hakkında konuşan Kartal, "27-28 kişilik kadromuz var. Avrupa kupalarında elimiz daha güçlü oluyor. Oyuncularımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Ryan Kent'in de performansından gayet memnunuz" açıklamasını yaptı.

"Cengiz Ünder 1-2 haftaya dönebilir"

Antalyaspor maçının başında sakatlanan Cengiz Ünder'in sağlık durumu hakkında açıklama yapan Kartal, şunları kaydetti: "Cengiz Ünder'in sakatlığı bizi de şaşırttı. Birinci dakikada hayatım boyunca görmediğim bir sakatlık oldu. En az 2 hafta belki 3 hafta sakatlık süreci olacak. Emre Mor da koşulara başladı. Bir iki haftada takıma dönebilir"

"Avrupa'da şu ana kadar hiç gol yemeyen bir takım"

Rakip Nordsjaelland'ı değerlendiren İsmail Kartal, "Bir kere zayıf rakip diye bir şey yok. Rakibimiz 12 maçta 8 galibiyet almış sadece bir beraberliği var. Avrupa'da şu ana kadar hiç gol yemeyen bir takım. 9 yıldır aynı hocayla çalışan bir takım" ifadelerini kullandı.

"10'da 10 yapsak, 30'da 30 yapsak herkesin bildiği bir işi yapıyoruz"

Bir gazetecinin "10'da 10 yapmanıza rağmen eleştiriliyorsunuz" yorumu üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "10'da 10 yapsak, 30'da 30 yapsak herkesin bildiği bir işi yapıyoruz. Ne yaptığımı biliyorum. Bundan önce neler yaptığımı biliyorum. Dışarının ne söylediğine itibar etmiyorum. Oyuncularla birlikte burada yaşayan bizleriz. Her oyuncunun uzun vadede neler katkı yapacağını biliyorum. İşimizi yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sezon sonuna kadar elimizdn gelen en iyisini yaparak mutlu sona ulaşırız" açıklamasını yaptı.

"Tadic'in her maçta oynayacağının garantisi yok"

Tadic'in performansının eleştirildiği görüşünün dile getirilmesi üzerine de Kartal, "Tadic yorumları kişilerden kişilere göre değişebilir. Maçlara bakıyoruz. Oyuncunun teknik ve taktik performansına bakıyoruz. Oyuncularımızı maçlara bu şekilde hazırlıyoruz. Tadic'in genel performansında memnunum ama her maçta oynayacağının garantisi yok. Başka maçlarda diğer isimlere görev verebiliriz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler