Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu kulübe veda etmeye hazırlanıyor.

Arif Can Yıldız
20.06.2024 - 23:06 | Son Güncellenme: 20.06.2024 - 23:30

Süper Lig devi Beşiktaş'ın Yönetim Kurulu Danışmanı Brad Friedel, Amerika'da MLS kulüpleriyle masaya oturarak Vincent Aboubakar’ın transferi için görüşmelerde bulundu.

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu kulübe veda etmeye hazırlanıyor.

AJANSSPOR HABER

İç ve dış transferde çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, kadrosuna yeni isimler katmaya hazırlanırken bir yandan da bazı isimlerle veda etmenin yollarını arıyor. Gabriel Paulista'yı renklerine bağlayan Siyah-Beyazlılar'da yabancı sayısının 18'e yükselmesinin ardından bu sayının düşmesi için adımlar atılıyor.

Aboubakar gitmeye sıcak bakıyor

Beşiktaş muhabiri Kartal Yiğit'in haberine göre Amerika'da olan Beşiktaş Yönetim Kurulu Danışmanı Brad Friedel, ülkesinde MLS kulüpleriyle masaya oturarak Vincent Aboubakar'ın transferi için görüşmelerde bulundu. Haberde yer alan bir diğer detaya göre 32 yaşındaki Kamerunlu golcü gelecek teklife göre ABD'ye gidip Major League Soccer'da top oynamaya sıcak bakıyor.

Beşiktaş kadroda düşünmüyor

Geride bıraktığımız sezon Kamerunlu golcüden istediği verimi alamayan Kara Kartal, golcü oyuncu ile yola devam etmek istemiyor.

Üçüncü kez takımdan ayrılıyor

İlk olarak 2016/2017 sezonunda kiralık olarak Siyah-Beyazlı formayı sırtına geçiren Aboubakar, attığı 19 golle İstanbul ekibinin şampiyonluğunda pay sahibi oldu. Kazandığı şampiyonluktan sonra bonservisinin bulunduğu Porto'ya dönen futbolcu, 2020/2021 sezonunda tekrar Kartal oldu ve bir Süper Lig şampiyonluğu daha yaşadı. Sonra Suudi Arabistan'da Al Nassr macerasına atılan oyuncu 2022/2023 sezonun devre arasında bonservisiyle Beşiktaş'a transfer oldu. 

Beşiktaş performansı

Toplamda dört buçuk sezon Siyah-Beyazlıların başarısı için mücadele eden Kamerunlu, çıktığı 117 maçta 60 gol atarken 17 asist yaptı. Aboubakar, Kara Kartal ile 2 Süper Lig ve bir Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Sözleşmesi sürüyor

Başarılı golcünün İstanbul temsilcisi ile olan sözleşmesi 2025 yılının Haziran ayında son buluyor.

Senin için hazırladığımız haberler