İsmail Kartal'dan Okan Buruk'a Cevap! "Küçük Söylemler"

Akın Ungan
09.08.2023 - 16:29 | Son Güncellenme: 09.08.2023 - 16:45

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un 3-0 kazanılan Ljubljana maçından sonra derbi skorunu hatırlatmasına cevap verdi.

İsmail Kartal'dan Okan Buruk'a Cevap! "Küçük Söylemler"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda Slovenya ekiplerinden NK Maribor ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu'nda oynanacak mücadele öncesi Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü İsmail Kartal basın toplantısı düzenledi. Kartal, Ljubljana - Galatasaray maçının ardından teknik direktör Okan Buruk'un derbi skorunu hatırlatması hakkında gelen soruya da cevap verdi.

Kartal: "Ayrışma yaratacak söylemlerden kaçınmak lazım"

İsmail Kartal, Okan Buruk'un Ljubljana maçının ardından maç skorunu Fenerbahçe derbisine benzetmesiyle ilgili, "Bunlar küçük söylemler. Türk takımlarının Avrupa arenasında birbirlerini desteklemeleri lazım. Ortamda ayrışma yaratacak söylemlerden kaçınmak lazım. Hedefimiz ülke puanını yükseltmek. Avrupa'da mücadele eden bütün ekiplerimizi gönülden destekliyoruz" dedi.

Buruk: "Fenerbahçe maçını hatırlattı"

Galatasaray, geçtiğimiz gün oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Ljubljana'yı 3-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar'ın ağlara giden 2 topu da gol değeri kazanmadı. Maçın ardından yayıncı kurul S Sport'a açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Üç gol, sayılmayan goller... Bu maç, bana Fenerbahçe maçını hatırlattı. Ona benzer bir maç oldu. 3-0 üstüne 2 tane sayılmayan gol geçen seneki..." ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
İşte Süper Lig’de yeni sezonda her galibiyetin değeri!
Habere Git

Kartal: "Rakip istiyor diye oyuncu transfer ettirmem"

Transfer döneminde oyuncularla yapılan görüşmelerde birçok kez ezeli rakip Galatasaray ile karşı karşıya gelinmesi hakkında konuşan İsmail Kartal, "Ben rakip istiyor diye hiçbir zaman bir oyuncuyu transfer ettirmem. Bir teknik adam olarak bu konuları yersiz buluyorum" açıklamasını yaptı.

"En doğru çalım sahada atılır"

Sözlerine devam eden Kartal, "Oyunculara her kulüp talip olabilir. Teklifler de oyuncuya ne kadar ihtiyacınız olduğuna bağlıdır. Bir kulüp diğerine göre daha yüksek teklif sunarak oyuncuyu alabilir. Çalım ifadelerini doğru bulmuyorum. En doğru çalım sahada atılır. Biz kendi işimizi yapıyoruz" dedi.

"Bazı oyuncuları transfer etmekte zorlanıyoruz"

İsmail Kartal, "Bu işin ekonomik boyutları var. Bu sezon farklı bir ortamla karşı karşıyayız. Suudi Arabistan gerçeği... Bazı oyuncuları transfer etmekte zorlanıyoruz, bütün kulüpler zorlanıyor. Kaliteli, fayda sağlayacak oyuncuların peşindeyiz. Şu anda da çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Tete'yi sildi
Habere Git

"Tete listemizde yoktu"

Fenerbahçe'nin de ilgilendiği bilinen sağ kanat oyuncusu Tete, Galatasaray ile anlaşma sağladı. İsmail Kartal, bu transferin listelerinde olmadığını kaydetti. Konu hakkında açıklama yapan deneyimli teknik adam, "Tete baştan beri bizim transfer listemizin içinde yoktur. Bu oyuncuyla ilgili kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. Oyuncu zaten transfer listemizde yoktu. Ama sonrasında bize de teklif edildi. Ben teknik, taktik olarak sistemimize uygun bulmadım. Bir de bunun bonservis kısmı var. Orası da kapalı kutu. Tete ayarında, belki daha üstün farklı oyuncularla meşgulüz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler