Beşiktaş - Şanlıurfaspor: 4-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
21.12.2022 - 22:20 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 11:35

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Şanlıurfaspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı 4-2 kazandı. İşte maç sonucu, goller ve maçın yazılı özet.

Beşiktaş - Şanlıurfaspor: 4-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Beşiktaş ile TFF 2. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor, Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar, mücadelenin ilk 15 dakikasında 2-0 geriye düştü. İlk devre konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda baskısını arttıran Kara Kartal, Cenk Tosun'un üst üste bulduğu gollerle eşitliği yakaladı. Daha sonra N'Koudou ve Weghorst ile 4-2 kazanmayı başardı. Beşiktaş bu sonuçla tur atlayan taraf oldu.

Beşiktaş'a ilk şok!

Beşiktaş, 2022 Dünya Kupası'nın ardından çıktığı ilk resmi müsabakada 9. dakikada şoka uğradı. TFF 2. Lig takımı Şanlıurfaspor, maçın henüz başında Kemal Rüzgar ile öne geçti. Sağ kanattan geliştirilen atakta Seyit penaltı noktasının gerisine doğru ortaladı. O bölgeye iyi hareketlenen Kemal, topun gelişine sağ ayağının üst içiyle yere çarptırarak vurdu, Necip'e çarpan top Ersin'i yanılttı ve sağ köşeden ağlara gitti.

Beşiktaş'a ikinci şok!

Siyah-Beyazlı takım, Şanlıurfaspor karşısında kısa sürede reaksiyon gösteremedi. Konuk ekip, 15. dakikada Beşiktaş'a ikinci şoku yaşattı. 15. dakikada bu kez sol kanattan geliştirilen atakta Barış, penaltı noktasına doğru ortaladı. İki kişinin markajı altında olan Kemal, sıyrılıp topun gelişine sol ayağının üstüyle düzgün vurdu. Top, kaleci Ersin'in müdahalesine rağmen direğin dibinden ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
Fırtına, derbi öncesi gövde gösterisi yaptı!
Habere Git

Üçüncü şok Şenol Güneş'ten...

Kara Kartal, ilk 15 dakikada 2-0 geriye düştü. Teknik direktör Şenol Güneş, Siyah-Beyazlı futbolculara üçüncü şoku yaşatan taraf oldu. Güneş, 29. dakikada iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Kaptan Atiba Hutchinson'ı kenara alan deneyimli teknik adam, Tayyip Talha Sanuç'u görevlendirdi. Yıldız oyunculardan Dele Alli'yi de çıkaran Şenol Güneş, Gedson Fernandes'i oyuna sürdü.

Dele Alli'ye tepki var

Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Tottenham'da yıldızı parlayan Dele Alli, eski günlerini arıyor. Özellikle 2018 yılında piyasa değerini 100 milyon Euro'ya kadar çıkaran İngiliz star, kariyerinin ilerleyen bölümlerinde büyük bir düşüş yaşadı. Ocak ayında Everton'a transfer olan Dele Alli, Ağustos ayında Beşiktaş'a kiralık olarak geldi.

Siyah-Beyazlılar Dele Alli'den kalitesini yansıtmasını bekledi. Fakat Dele bekleneni veremedi. Şanlıurfaspor karşısında maça ilk 11'de başlayan orta saha, Şenol Güneş tarafından 29. dakikada oyundan alınırken Beşiktaş taraftarının tepkisiyle karşılaştı. Dele kenara gelirken tribünlerden ıslık sesleri yükseldi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Emlakjet'in yeni hocası belli oldu
Habere Git

Geri dönüş 67'de başladı

Beşiktaş'ın Şanlıurfaspor karşısındaki geri dönüşü 67. dakikada başladı. N'Koudou, ceza sahasına hareketlenen Cenk Tosun'a aradan nefis bir pas verdi. Cenk, topu ceza sahasına girer girmez kontrol edip sol ayağının üstüyle sert vurdu, top kalecinin üstünden ağlara gitti.

Tosun paşa yeniden sahne aldı, eşitliği yakaladı

Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun, attığı golden 2 dakika sonra yeniden sahne aldı. Siyah-Beyazlılar, beraberliği yakaladı. Merkezden gelişen atakta Gedson, savunma arkasına sarkan Cenk Tosun'a aradan harika bir pas gönderdi. Topla birlikte ceza sahasına soldan giren Cenk, sol ayağının üst içiyle uzak köşeye sert vurdu. Top, kalecinin müdahalesine rağmen ağlara gitti.

N'Koudou öne geçirdi

Beşiktaş, N'Koudou'nun golü ile 2-0 geriye düştüğü maçta öne geçti. Ön alanda baskı yapan N'Koudou, rakibinden katpığı topu Weghorst ile buluşturdu. Weghorst, tek pasla topu yeniden N'Koudou'ya attı. N'Koudou, ceza sahasına girip say ayağının içiyle uzak köşeye falsolu vurdu. Top, direk dibinden filelerle buluştu.

Perdeyi Weghorst kapattı

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin'e karşı 2-0 gerideyken oyuna giren ve attığı 2 golle maçı penaltılara kadar taşımayı başaran Wout Weghorst, Katar dönüşünde çıktığı Şanlıurfaspor maçında da gol sevinci yaşadı. 85. dakikada ön alanda baskı yapıp topu kapan Rosier, Redmond ile verkaç yapıp ceza sahasına doğru ilerledi. Yayda müsait pozisyondaki Weghorst'a oasını çıkardı. Hollandalı golcü, topu kontrol edip sağ köşeye falsolu vurdu ve ağları sarstı.

Senin için hazırladığımız haberler