Kartal'ın hamlesi Gültiken'e cevap oldu! Devrede eleştirdi, maç sonu övdü

Akın Ungan
17.02.2024 - 23:02 | Son Güncellenme: 17.02.2024 - 23:26

Son dakika | Ünlü yorumcu Ali Gültiken, devre arası ve maç sonunda Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor deplasmanındaki galibyeti yorumladı. İşte detaylar.

Kartal'ın hamlesi Gültiken'e cevap oldu! Devrede eleştirdi, maç sonu övdü

AJANSSPOR HABER

BeIN Sports yorumcusu ve eski futbolcu Ali Gültiken, Çaykur Rizespor - Fenerbahçe karşılaşmasının devre arasında ve maç sonunda açıklamalarda bulundu. Gültiken'in özellikle devre arasında yaptığı Serdar Dursun yorumu dikkat çekti. Dursun'un ikinci yarının başında oyuna dahil olacağını öğrenen Gültiken, İsmail Kartal'ın bu tercihinin yanlış olduğunu savunmuştu. Fakat Serdar Dursun, ikinci yarının hemen başında gol atarak Fenerbahçe'ye beraberliği getirdi.

 

Devre arasında Fenerbahçe'nin 1-0 geride olduğu periyotta yorumlarda bulunan Gültiken, "Krunic'in gelmesiyle birlikte İsmail'in oyunu da bozuldu. Krunic gelince İsmail'i 8'e çıkarttı ve oyuncunun potansiyelini kısıtladı. İsmail'i parlatan neydi, savunmanın önünde basan, ilk topu alan ve rakibin kontrasını kesen bir oyuncuydu" açıklamasını yaptı.

"O reaksiyonu verebilecek bir cevheri göremiyorsun"

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Fenerbahçe için galibiyet isteğinin olmadığını söyleyen ünlü yorumcu, "Şu çok enteresan, Fenerbahçeli oyuncuların surat ifadesine baktığın zaman bu maçın içerisinde o reaksiyonu verebilecek bir cevheri göremiyorsun" dedi.

"Zemin hakkında konuşursanız oyuncunuzun performansını düşürürsünüz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın, zemin hakkında konuşmasını doğru bulmadığını ifade eden eski futbolcu, oyunculara olumsuz yansıyabileceğini ifade etti. Ayrıca, "En önemli şey mental olarak saha zeminine yapılan vurgunun oyuncuları düşürdüğüne inanıyorum. Eğer siz zeminin bozukluğu hakkında konuşursanız oyuncunuzun performansını düşürürsünüz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "İrfan Can Kahveci'nin oynamaması futbola ihanettir"
Habere Git

"Batshuayi'yi mi yoksa Serdar Dursun'u mu istersin?"

İlk yarıyı Çaykur Rizespor karşısında 1-0 geride kapatan Fenerbahçe'de İsmail Kartal, ikinci yarıda Michy Batshuyi ve Serdar Dursun ikilisinden Serdar Dursun'u tercih etti. İkinci yarı başlamadan bu değişikliği absürt bulan Gültiken, konuyla iligli şu açıklamayı yaptı: "Bu da olacak iş değil, geçen hafta Ryan Kent'i oyuna alması gibi. Serdar Dursun belki İsmail Kartal'la beraber Fenerbahçe'de iş yapmış birisi ama geçmişte. Bu sezon Karagümrük dahil tüm maçları ilk 11'de oynamadı. Burada şimdi Michy Batshuayi gibi bir oyuncu var yani sen Dzeko'yla beraber Batshuayi'yi mi, daha hareketli olan futbolcuyu mu istersin yoksa iki tane uzun stabil santrforu mu istersin? Serdar Dursun'dan istenilen verimi alamazsın ki. Sen Batshuayi ile hareketli olacaksın ceza sahası içinde"

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ikinci yarı başında Serdar Dursun ile birlikte Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci'yi oyuna alması hakkında konuşan Ali Gültiken, "Mert Hakan ve İrfan Can'ın oyuna girmesi ikinci topları indirdiğinizde ceza sahası dışından çekilecek şutlar için almış olabilir. Atabiler mi atadabilirler yani" dedi.

Serdar Dursun beraberliği getirdi

Serdar Dursun, maçın 48'inci dakikasında sahneye çıkarak Sarı-Lacivertliler'e beraberliği getirdi. İrfan Can Kahveci'nin ortasına Serdar Dursun kale önünde kayarak dokundu. Top ağlara gitti.

Gültiken maç sonunda Kartal'ı övdü

Maç sonunda Fenerbahçe'nin 3-1'lik Çaykur Rizespor maçı galibiyetini yorumlayan 58 yaşındaki ünlü isim, İsmail Kartal'ı "Teknik adamlık nasıl bir şey, eldeki malzemelerden en iyisini çıkartmaktır. İsmail Kartal'ın bugün yaptığı şey bu" diyerek övdü.

"Oyun bağırıyordu zaten bu sahada pas yapamazsın diye"

İsmail Kartal'ın zor bir karar verdiğini ifade eden Ali Gültiken, Türk çalıştırıcının inandığı ve bildiği şeyleri yaptığını ifade ederek, "Batshuayi var yedekte ve siz onu oynatmıyorsunuz çok kolay bir karar değildir bu ama inandıkları ve bildikleri ile değişiklik yaptı ve maçı kazanmasını bildi. Oyun bağırıyordu zaten bu sahada pas yapamazsın diye" yorumunu yaptı.

"Tarihe geçecek ve kırılma anı yaşatacak bir maçtı"

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçının şampiyon olurlarsa tarihe geçebileceğini söyleyen Ali Gültiken, "Fenerbahçe bu sezon istedikleri sıralamada bitirirse bu maç kesinlikle tarihe geçecek ve kırılma anı yaşatacak bir maçtı. Devre arasında Fenerbahçeli taraftarlar ümitsizken şimdi ise şampiyonluğa olan inançlarını yükselttiler" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler