(YAZILI ÖZET) Frutti Extra Bursaspor-Beşiktaş Emlakjet Maçı Sonucu: 88-74

Ali Bozkurt
03.01.2023 - 00:45 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 00:52

Beşiktaş Emlakjet, yeni koçu Igor Milicic yönetiminde çıktığı ilk maçta Frutti Extra Bursaspor'a farklı yenildi. Polonyalı koç oyuncularının güçsüzlüğünden şikâyet etti.

(YAZILI ÖZET) Frutti Extra Bursaspor-Beşiktaş Emlakjet Maçı Sonucu: 88-74

AJANSSPOR-HABER

Yaklaşık üç yıldır hem genel koordinatör hem koç olarak görev yapan Ahmet Kandemir ile yollarını ayıran Beşiktaş Emlakjet Basketbol Takımı, Polonyalı yeni başantrenörüyle çıktığı ilk maçta Frutti Extra Bursaspor'a deplasmanda 88-74 mağlup oldu. Igor Milicic, kondüsyonu yetersiz olan oyuncularının birer birer değişiklik istediğini söyledi.

Kara Kartal devreye 15 sayı geride girdi

Siyah beyazlılar Igor Milicic yönetiminde, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yeni bir başlangıç yapmayı istiyordu ama 13. hafta maçında umduğunu yine bulamadı. Siyah beyazlılar oyuna iyi başlayamadı ve birinci çeyreği 29-18 geride kapattı. İkinci çeyrekte fark daha da açıldı ve Kartal, soyunma odasına 50-35 geride girdi.

Beşiktaş sonunu getiremedi

Üçüncü çeyrekte Beşiktaş, toparlandı ve final periyoduna 6 sayılık farkla; 69-63'lük skorla girdi. Fakat ev sahibi Bursaspor, son bölümde farkın kapanmasına izin vermediği gibi daha da açtı. Beşiktaş, Milicic ile çıktığı ilk müsabakada sahadan 14 sayılık fark yiyerek, 88-74 mağlup olarak ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlı futbolcu Montero, bebeği için dua istedi!
Habere Git

Auguste maçın en skorer ismi oldu

Bursa'daki mücadelede ev sahibinden Zachary Auguste 26 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Beşiktaş Emlakjet adına 19 sayı kaydeden David Mccormack, en skorer oyuncu oldu. Onu sırasıyla 12 sayıyla Jordan Usher ve 10 sayıyla da Ömer Can İlyasoğlu izledi.

Beşiktaş Emlakjet sondan ikinci

Beşiktaş Emlakjet 13. hafta sonunda 10. mağlubiyetini alarak puan tablosunda sondan ikinci; 15. basamakta yer aldı.  Furitti Extra Bursaspor ise 9 galibiyetine imza atarak, 4. sırada yer aldı ve play-off mücadelesini güçlü bir şekilde sürdürdü. Ligde 13 maçta 11 galibiyeti bulunan Fenerbahçe Beko lider durumda.

Milicic: Sertliğe hazır değildik

Siyah beyazlıların çiçeği burnunda koçu Igor Milicic, maçtan sonra yaptığı açıklamada takımının rakibin, mücadelenin başındaki yoğun baskısına cevap vermekte zorlandığını söyledi: "Guardlarımızdan baskıyı biraz alıp taktiksel olarak ritmimize girmeye başladığımızda işler iyi gitmeye başladı. Fiziksel olarak bu sertliğe hazır olmamamız ve takımın kondisyonunun yetersizliği son çeyrekte kendini gösterdi" dedi.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel, Beşiktaş'ın eski yıldızını istedi
Habere Git

Oyuncular birer birer değişiklik istedi

Milicic, takımdaki fiziksel yetersizliğe dair çarpıcı bir açıklama da yaparak, "Oyuncular birer birer değişiklik işareti yaptılar. Bu seviyedeki sertliğe alışmak ve kondisyonumuzu arttırmak için hemen çalışmaya başlayacağı" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler