Kartların havada uçuştuğu maçta liderlik el değiştirdi

28.01.2018 - 12:53 | Son Güncellenme: 28.01.2018 - 12:53

Çeşme Belediyespor'un evinde Güzelbahçe Belediyespor ile karşılaştığı ve 3 tane de kırmızı kartın çıktığı mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Çeşme ekibi, liderliği averajla Bayındırspor'a kaptırdı. 

Süper Amatör Lig Beyaz Grup'ta namağlup liderliğini haftalardır koruyan Çeşme Belediyespor, evinde karşılaştığı güçlü rakibi Güzelbahçe Belediyespor ile berabere kalınca, liderlik koltuğunu averaj farkıyla Bayındırspor'a kaptırdı.

Teknik direktörler de saha dışına çıkarıldı

Maçın ikinci yarısının ilk dakikasında hızlı bir atak geliştiren Güzelbahçe Belediyespor, Melik Ataman ile golü bularak skoru 1-0 yaptı. Müsabakanın ilerleyen dakikalarında Güzelbahçe Belediyespor oyuncusu Mücadelenin 80. dakikasında Çeşme Belediyesporlu Berk, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan Çeşme Belediyespor, 90. dakikada Halit ile bulduğu pozisyonu gole çeviremedi. Maçın 90+2. dakikasında ise Güzelbahçe Belediyespor kalesindeki karambolde, Emre'nin attığı gol ile Çeşme Belediyespor 1-1'lik eşitliği yakaladı. Bu pozisyon sırasında Kadir Öğren, çift sarı karttan kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı. Bir dakika sonra da Çeşme Belediyesporlu Semih kırmızı kart gördü. Maçın son dakikalarında gerginlik artınca önce Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp, ardından da Güzelbahçe Belediyespor Teknik Direktörü Mesut Akkuş hakem tarafından saha dışına çıkarıldı. 1-1'lik beraberliğin Çeşme Belediyespor puanını 38'e yükseltirken, Selçuk Efes Belediyespor'un ligden çekilmesiyle 3-0 hükmen galip sayılan Bayındırspor, averaj farkıyla liderliği Çeşme'den aldı. 

Gün: "Vay halimize"

Maçın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, averajları ve liderliği kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Play-Off'a gideceğiz, ama daha rahat gidebilirdik. Bizi sıkıntıya sokacak. Rakibe karşı tedbir almazsan, rakibe karşı takım çıkarmazsan, günümüz futbolunun çok dışında futbol anlayışıyla futbol oynamaya kalkarsan sonuç böyle olur. Zaten 2-3 haftadır aşağıya doğru gidişimiz, Alaçatıspor maçından sonra görülüyordu. Ben bunu aşarız diye düşünüyordum. Bu maçta da aşamadık. Gerekenin yönetim kurulunca yapılması gerekir. Bu hafta yönetim kurulu olarak toplanıp gereken tedbirleri alacağız. Toparlanacağız. Şampiyon olacak, Play-Off'a gidecek takım sahada bu şekilde telaş etmemeli. Sezon başından beri hep bunları söylüyorum. Sakin olacağız, akıllı olacağız. Çünkü lider takımı herkes bilenerek geliyor. Bu da çok doğal. İleride daha stresli, daha zor maçlar olacak. Böyle maçlarda, hiçbir şey yokken iki kırmızı kart görüyorsak, vay halimize. Yüzde yüz haklı da olsak, hakemle, oyuncuyla tartışmayacaksın. Çekip gideceksin. Arı kovanına çomak sokmanın bir anlamı yok. Keskin sirkenin küpüne zararı var. Zararı gören biziz. Kendi sahamızda hem iki puan kaybettik, hem iki futbolcumuzu kaybettik. Bizim işimiz bir maçla bitmiyor ki. Sezon sonuna kadar dokuz maçımız daha var. Play-Off'u hedefliyoruz ve orada 4-5 maç oynayacağız. Bu maç her şeyin sonu değil. Akıllı olacaklar. Gerekli dersleri vereceğiz. Eğer gerekli dersleri almazlarsa gerekeni yapacağız. Yönetim kurulu ile toplanıp değerlendirmemizi yaptıktan sonra gerekirse açıklama yapacağız" diye konuştu. 

Alaçatıspor, son 10 dakikada maçı kaybetti

Öte yandan Narlıdere Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Alaçatıspor, maçın 80. dakikasına kadar 2-1 önde götürdüğü maçı, kırmızı kart ile 10 kişi kalınca son 10 dakikada yediği gollerle 4-2 kaybetti. Alaçatıspor, 28 puanla lig sıralamasında 6. sırada yer aldı. 4 Şubat Pazar günü saat 13.00'te oynanacak karşılaşmalarda Çeşme Belediyespor, evinde Torbalı Çaybaşıspor'u ağırlayacak. Alaçatıspor da sahasında İzmirspor ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler