Karton taraftarlardan 247 bin Euro!

23.05.2020 - 17:49 | Son Güncellenme: 23.05.2020 - 17:52

Karton taraftarlardan 247 bin Euro!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkisini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, her geçen gün insanlara farklı çözüm yolları öğretiyor. Son olarak salgın sonrası futbola dönen Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach, ligde kalan maçları taraftarından yoksun oynayacağı için ilginç bir yönteme imza attı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Seyircisiz oynanacak karşılaşmalarda seyirci geliri elde edilecek"

Bundesliga'da kalan maçlarını seyircisinden yoksun oynayacak olan Mönchengladbach ekibi, seyircisiz oynanacak karşılaşmalarda seyirci geliri elde etmek için kollarını sıvadı. "Orada ol" sloganıyla yeni bir projeyi hayata geçiren kulüp, 19 euro karşılığında taraftarlarının gerçek boyutta karton figürlerini tribünlere yerleştirecek. Hava koşullarına dayanaklı tasarlanacak figürlerin sezonun geri kalan tüm iç saha karşılaşmalarında tribünde yer alması bekleniyor.

13 bin karton taraftar!

54 bin kişilik kapasiteli Borussia Park'ta bugün oynanan Borussia Mönchengladbach-Bayern Leverkusen maçında tribünlere 13 bin karton taraftar yerleştirdi. 247 bin euro seyirci geliri elde eden Mönchengladbach ekibi, bu geliri koronavirüs için özel olarak oluşturulan hesaba aktarıyor.

Türkiye'de ilk örnek Galatasaray'dan!

Alman ekibinin başlattığı karton taraftar etkinliğine Türkiye'de ilk olarak Galatasaray imza atacak. "Sensiz olmaz Galatasaray" sloganı altında çalışmalara başlayan sarı kırmızılı ekip, karton taraftar kampanyasının fiyatlarını belirledi. Tribünde karton figürlerinin yer almasını isteyen taraftarlar "sensizolmazgs.com" adresi üzerinden kayıt yaptırabilecek. Kampanyaya katılım ücreti kombine sahipleri için 123 TL, genel satış için 149 TL olacak.

Senin için hazırladığımız haberler