Mehmet Kasapoğlu: Son 10 yılda 4 bin tesis kazandırdık

20.01.2018 - 13:35 | Son Güncellenme: 20.01.2018 - 13:35

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tesisleşme konusunda Türkiye’nin geldiği noktayı değerlendirdi. Kasapoğlu, “Son 10 yılda 4 bin tesisi ülkemize kazandırmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Tesisleşme konusu

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Spor Toto Teşkilatı tarafından yaklaşık 6 ayda yapımı tamamlanan ve 28 Ocak’ta Süper Lig'in 19'uncu haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor - Antalyaspor maçıyla açılışı yapılacak olan stadyumu inceleyen Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu ülkemizin tesisleşme konusunda ne aşamaya geldiği konusunda ciddi bir gösterge" dedi.

Video - Spor Toto Teşkilatı 10 yılda 4 bin tesis kazandırdı

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, teşkilat tarafından Akhisar'a kazandırılan stadyumda incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Başkan Kassapoğlu, "Spor Toto Teşkilat başkanlığı olarak ülkemizde spor yatırımları, spor kulüplerimizin desteklenmesi, sivil toplum kuruluşlarımıza ait sosyal sorumluluk projelerinin desteklenmesi, eğitim yatırımları ve birçok yatırımı destekleyen, yapan kuruluşuz. Bu bağlamda da ülkemizin tüm vilayetlerinde ve hemen hemen tüm ilçelerde bitmiş olan ya da devam eden pek çok yatırımımız söz konusu. Son 10 yılda 4 bin tesisi ülkemize kazandırmanın da haklı mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“60’tan fazla federasyona bütçe aktarıyoruz”

Teşkilat olarak 60’tan fazla spor federasyonuna destek olduklarını kaydeden Kasapoğlu, “Özellikle Spor Bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz projeler, bakanlığımızın 81 ilde yaptığı yatırımlar ve bunun yanında son 3 yılda yerel yönetimlerle yaptığımız tesis yatırımlar çok ciddi ivme kazandı. Bu bağlamda spora ve sporcuya destek noktasında 60’tan fazla spor federasyonumuza bizzat bütçe aktararak, kulüplerimize futbol, basketbol, voleybol ve hentbol başta olmak üzere amatör spor kulüplerimize ciddi kaynaklar aktarıyoruz. Eğitimle iş birliği noktasında Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı yaklaşık 2 bin eğitim kurumuna spor tesisleri, sosyal aktivite alanları ve bu alanları tüm halkımızın kullanımına açılması noktasında seferberlik başlattık. Okullara yaptığımız tesisleri okul saatlerinde öğrenciler kullanırken okul saatleri dışında mahalle, bölge halkı kullandı. Yaptığımız tesisler yaşayan tesisler olarak hızla büyüyüp gelişmekte” dedi.

“Stadyumu 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık"

Stadyumun Akhisar halkı için hayırlı olmasını dileyen Kasapoğlu, “Spor Toto Akhisar Belediye stadının bittiğini ve önümüzdeki hafta Antalyaspor maçı ile açılacağını bizzat görerek şahit olduk. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yaklaşık 6 ay gibi bir zamanda Spor Toto Teşkilatı ile birlikte tamamlanması ülkemizin spor yatırımlarına verdiği önem ve işlerin nasıl hızlı, dinamik bir şekilde ilerlediği noktasında hem de ülkemizin tesisleşme konusunda ne aşamaya geldiği konusunda ciddi bir gösterge. Soyunma odalarından sahaya kadar pek çok alanı gayet güzel bir şekilde tamamlandığını gördük. İnşallah ülkemiz sporu için Akhisar taraftarı ve Akhisar halkı için hayırlı uğurlu olur. Hep birlikte burada centilmence oynanan rekabet ve heyecan dolu, taraftarın karşı taraftara saygısının olduğu, seyirciye, oyuncuya ve teknik heyete saygısının olduğu yönetimin birbirine saygısının olduğu fair-play ruhu olan dostluk, kardeşlik motivasyonu arttırıcı nice müsabakaları hep birlikte izleriz. Halkımızın da açıkçası sadece maç izlemek için değil spor amacıyla da gelip kullanacağı bir spor alanı olması noktasında da belediyemizde gerekli çalışmaları yapar. 7/24 yaşayan bir stat olma noktasında da kendisini geliştirir diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu’nu stadyum incelemesinde Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, başkan yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel, yönetim kurlu üyeleri Harun Eryüksel, Zekeriya Güneş, İbrahim Evren Acar, Süleyman İşçi, Mutlu Özdemir ve TFF yetkilisi Zülfikar Gürcan katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler