Kasapoğlu'ndan kulüplere 'ödeme' müjdesi

19.06.2020 - 11:53 | Son Güncellenme: 19.06.2020 - 11:53

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yayıncı kuruluşla görüşmelerimiz neticesinde kulüplerimiz bugün itibarıyla bir ödeme alacaklar; önümüzdeki hafta da alacaklar" dedi.

Kasapoğlu'ndan kulüplere 'ödeme' müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kulüplere müjdeli haber verdi.

"Kulüplerimiz bugün itibarıyla bir ödeme alacaklar"

Kasapoğlu, "Yayıncı kuruluşla görüşmelerimiz neticesinde kulüplerimiz bugün itibarıyla bir ödeme alacaklar; önümüzdeki hafta da alacaklar." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, yayıncı kuruluşun bugün kulüplere 103 milyon lira ödeme yapacağını açıkladığını bildirdi.

Federasyon seçimleriyle ilgili de konuşan Kasapoğlu, "Federasyon başkanının kaç kez seçileceğine dair bir sınır yok. Öyle bir şey olmaz. Federasyon seçimleriyle ilgili çalışıyoruz. Hukukçular süreci yürütüyor. (Olimpiyatların ertelenmesi) İlk kez karşılaşılan bir durum." dedi.

Galip gelen takıma 2.7 milyon lira prim

Maçların başlamasıyla birlikte kulüpler en çok yayın gelirinden kazanacaklar. Yayıncı kuruluş her maçta yaklaşık 2.7 milyon lira prim dağıtıyor. Bu paranın tamamını galip gelen takım alıyor. Beraberlik durumunda ise her iki takıma da 1.4 milyon lira ödeme yapılıyor.

Sezon sonuna kadar kulüpler ne kadar gelir elde etmiş olacak?

Kulüplerin sadece yayın gelirlerinden 1.5 ay sonunda alması beklenen para ise 600 milyon lira. Tüm bunların yanı sıra kulüplerin saha içi reklamlarını da artırmayı başardığı gözleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler