Kasık çekmesi ve ağrısı ne demek, neden olur, tedavisi nasıl? Fred...

29.10.2023 - 21:27 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 21:39

Fenerbahçe'de Fred'in sakatlanması sonrası kasık çekmesi ne demek ve futbolda kasık çekmesi tedavisi merak konusu oldu. Ne zaman sahalara döner? Detaylar...

Kasık çekmesi ve ağrısı ne demek, neden olur, tedavisi nasıl? Fred...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Fenerbahçe'de sakatlanan Fred, Pendikspor maçının 8. dakikasında oyundan çıktı. Bununla birlikte taraftarlar kasık çekmesinin ne anlama geldiğini araştırmaya başladılar. İşte detaylar...

Kasık çekilmesi neden olur?

Kasık kasında çekilme olarak da adlandırılan kasık suşu, tipik olarak, kalça ekleminin atletik bir sebepten dolayı yaralanması veya garip hareketinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu iç uyluk kaslarının gerilmesine veya yırtılmasına neden olabilir.

Kasık çekmesi nasıl geçer?

Kasık ağrısına yönelik olarak ilaç tedavisi uygulaması yapılabilir. İbuprofen, asetaminofen ve aspirin gibi ağrı kesiciler kasık ağrıları üzerinde oldukça etkilidir. Ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise kas gevşetici hap ve kremler kullanılabilir.

Kasık sakatlığı kaç günde geçer?

Akut kasık ağrısı konservatif olarak 4-6 hafta içinde tedavi edilebilmekle birlikte, daha dirençli kasık ağrısı bu süreden sonra kronik olarak kabul edilmekte ve tedavisi zaman almaktadır.

Kasık zorlanmasına ne iyi gelir?

Kasık fıtığı Kas zorlanması: Spor, egzersiz, fiziksel aktivite benzeri sonucu bir kas zorlanması, çekilmesi ile kasık ağrısı ortaya çıkmışsa bir ağrı kesici almak ve etkilenen bölgeye günde 2-4 kez buz kompresi yapmak ağrıyı hafifletebilir.

Kasık çekmesi nedir?

Kasık gerginliği ayrıca çekilmiş kasık kası olarak da adlandırılır. Bu genellikle zorlama sonucu oluşan bir yaralanmadır. Kalça ekleminin garip bir hareketi iç uyluk kaslarının gerilmesine veya yırtılmasına neden olduğunda oluşabilir. Kasık gerginliği genellikle keskin, ani ağrıya neden olur.

Senin için hazırladığımız haberler