Kasım Süleymani heykeli, Sepahan ile Al-Ittihad maçını iptal ettirdi

İsa Kethüda
03.10.2023 - 10:50 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 11:56

Asya Şampiyonlar Ligi'nde İran temsilcisi Sepaha ile karşılaşacak Al-Ittihad, Kasım Süleymani heykeli nedeniyle sahaya çıkmadı ve maç iptal edildi...

Kasım Süleymani heykeli, Sepahan ile Al-Ittihad maçını iptal ettirdi

Asya Şampiyonlar Ligi maçı heykel nedeniyle iptal edildi. Sepahan ile Al-Ittihad'ı karşı karşıya getirecek maç öncesi Kasım Süleymani'nin heykeli saha girişine konuldu. Suudi ekibi maça çıkmayı reddetti.

Maç ertelendi

Asya Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda İran temsilcisi Sepahan, Suudi Arabistan Ligi ekibi Al-Ittihad'ı konuk edecekti. Ancak Al-Ittihad takımı, soyunma odasının hemen önüne konulan Kasım Süleymani heykeli nedeniyle sahaya çıkmadı. Karşılaşma ertelendi. 

Asya Futbol Konfederasyonu açıklama yaptı

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), "Beklenmeyen ve öngörülemeyen koşullar nedeniyle maçın iptal edildi" açıklamasını yaptı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin imha timi
Habere Git

Isfahan'daki Naghsh-e Jahan Stadyumu'nu dolduran 60 bin kişi ise Premier Lig'in eski yıldızları Ngolo Kante ve Fabinho gibi isimleri görme heveslerini ertelemek zorunda kaldı. 

Kasım Süleymani kimdir?

İslam Devrim Muhafızları'nın önde gelen generallerinden ve Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin drone'larla saldırısı sonrası Ocak 2020'de Bağdat havaalanı yakınlarında öldürüldü. Süleymani İran tarafından şehit olarak görülüyor. 

Sosyal medyada, Süleymani'nin büstünün sahaya giriş noktasına yakın yere yerleştirildiğini gösderen fotoğraflar yer aldı. Süleymani'nin büstünün tünelden çıkan tüm oyuncuların görebileceği yerde olması dikkat çekti. 

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş: "Olumsuzlukları gidermeye çalışıyoruz"
Habere Git

İki ülke takımı maçları tarafsız sahada oynuyordu

İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler uzun süredir gergin. Bu yılki Asya Şampiyonlar Ligi maçları 2016'dan bu yana ilk kez iki ülke topraklarında oynanmaya başlandı. İki ülke takımları daha önce güvenlik endişesi nedeniyle maçları tarafsız sahada oynuyordu.

Cristiano Ronaldo'nun önderliğindeki Al-Nassr, iki hafta önce Tahran'da Persepolis'e konuk oldu. Azadi Stadyumu'ndaki maçı Al-Nassr 2-0 kazanırken; İran ekibinin cezası nedeniyle karşılaşma seyircisiz oynandı.

Senin için hazırladığımız haberler