Kasımpaşa'da Arslan, Trabzonspor maçı sonrası Federasyon'a seslendi

Orhan Gülek
18.09.2021 - 18:52 | Son Güncellenme: 18.09.2021 - 23:21

Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa, evine Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan değerlendirmelerde bulundu.

Kasımpaşa'da Arslan, Trabzonspor maçı sonrası Federasyon'a seslendi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig 'in 5. haftasında Trabzonspor , deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk oldu. Trabzonspor, Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 53. dakikada Bakasetas'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan, değerlendirmelerde bulundu.

"Hakem Mete Kalkavan adil bir maç yönetmedi"

Arslan "6 eksiğimiz vardı, hamle olarak eksik kaldık. Mecburen Ryan Donk'u forvete almak zorunda kaldık. Ama hiç olmaması gereken golü yedik. Atmaması gereken arkadaş taçı attı. Kaptanımızın da orada olmaması gerekiyor. Taktiksel faulle durdurabilirdik. Asla bu golü kabul etmiyorum. Trabzonspor'un galibiyetine asla gölge düşürmüyorum. Sona doğru girişimlerimiz oldu, oyuna girenler de katkı yaptı. Hakem Mete Kalkavan adil bir maç yönetmedi. Aynı pozisyon olunca Umut'a sarı kart geldi, bizim sol bek Eren'i burnu kırıldı faul bile olmadı. Adil olması gerekenler daha hassas olursa daha memnun oluruz. Federasyondan ricamız. Biz bir ara Süper Lig'i bıraktık, geldik ama hakemler adalet konusunda hala takımına göre kararlar veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Arslan, takım olarak aidiyet kazandıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Zaman zaman eksikler olabilir"

"Elimizde kim varsa onlar mücadele edecek. Ryan Donk'un sabah oynayacağı belli oldu. Burada takım olmak önemli, takım duygusu önemli. Zaman zaman eksikler olabilir. Ama takım olursanız ayağa kalkabilirsiniz."

"TFF temsilcisi bana, 'Hocam sizde değişiklik var mı?' dedi"

Karşılaşmanın ardından basın toplantısında da açıklamalarına devam eden deneyimli çalıştırıcı, "Devre arası Trabzonspor hamle yaparken TFF temsilcisi bana, 'Hocam sizde değişiklik var mı?' dedi. Ben de 'Biz değişiklik kullanmıyoruz ama federasyonun hakemi değiştirmesi gerekiyor.' dedim. Devre arası hakemin kesinlikle değişmesi gerekiyordu. Biz nasıl oyuncu değiştiriyorsak hakemler de formsuzsa, gerekiyorsa dördüncü hakem olsunlar, dördüncü hakem orta hakem olsun. Adil olması gerekenler adaletle hükmetmezse herkes için vicdani sıkıntı olur. Bu sonuca biz katlanamayız, istemeyiz. Umut'un pozisyonu sarı, Eren'in burnu kırıldı, faul yoktu. Çifte standartları kabul etmiyoruz. Herkese eşit adalet olması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Umut'tan başka santrfor yok"

Trabzonspor karşısında çeşitli gerekçelerle 6 yabancı oyuncudan faydalanamadıklarını vurgulayan Cihat Arslan, "Bazıları hasta olduğu için yoktu. Belli dönem de bizimle olamayacaklar. Varga da milli takımdan sakat gelmişti. Bu, alternatif gücünüzü zayıflatıyor. Bazen taraftarlar 'Hocam santrfor al.' diyor ama elimizde Umut'tan başka santrfor yok. Orta sahalardan ve kenar stoperlerden santrfor yaptık. Bu, Kasımpaşa'nın bütünlüğünü de bozmaz, disiplinini de bozmaz. Takımın kazanma isteğini de bozmaz. Son anda pozisyon verdik ama üretme adına biz de bir şeyler yaptık. O yüzden takımın bütünlüğüne bakıyorum. Eksikler olabilir, sahada 11 kişi kulübemizde de yeterli oyuncu varsa asla eksik değiliz. 3 puan kaybettik ama yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler