Eş durumundan transfer... Kasımpaşa'dan Acun'un takımına

17.12.2020 - 16:17 | Son Güncellenme: 17.12.2020 - 16:32

Kasımpaşa'da forma giyen Mickael Tirpan eşinin MS hastalığına yakalanması ve Belçika'da tedavisine yakın olmak için, Acun Ilıcalı’nın takımı Fortuna Sittard'a kiralandı. İşte tüm detaylar....

Eş durumundan transfer... Kasımpaşa'dan Acun'un takımına

AJANSSPOR - HABER

Kasımpaşa, Mickael Tirpan'ın Hollanda ligi ekiplerinde Fortuna Sittard'a kiralandığını açıkladı. 

 

Mickael Tirpan hayatının zor günlerini geçiriyor

Kasımpaşa'nın orta saha oyuncularından biri olan ve devre arası transfer döneminde Fortuna Sittard'a kiralanan Tirpan, hayatı adına zor günler geçiriyor. Belçika basınının haberine göre; 27 yaşındaki futbolcunun eşi Avelien Sente'ye MS hastalığı teşhisi konuldu.

 

Kasımpaşa'dan zorunlu olarak ayrılıyor

Tirpan'ın eşinin durumu ciddi. Futbolcu, eşinin tedavi sürecini Belçika'da geçirmek istediği ve futbol hayatına bu sebeple Hollanda'da devam etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Trajedi ve hastalığı fark ettikleri o anlar...

Futbolcu kendisiyle yapılan röportajda, "Eşimin bacağına elimi koydum. Hiçbir şey hissetmiyordu. Doktora gittik. MS'in agresif bir formuna yakalandığını anladık. Acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor. İstanbul'da birçok hastaneye gittik. Tedavi için Belçika'nın daha sağlıklı olacağını söylediler" dedi. 

"İstanbul büyüklerinin beni istemesi mutlu etmiyor"

Lacivert-beyazlıların formasını bu sezon 17 maçta giyen Mickael Tirpan, bu karşılaşmalarda 2 gol kaydetti. 

Devre arası kiralık olarak Fortuna Sittard'a transfer olan Tirpan, daha önce dört büyüklerin kendisini istemesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Tirpan, "Menajerim aracılığıyla teklifler geliyordu. Hayatımın bu aşamasında olmasaydım elbette bu ilgiye memnun olabilirdim. Ancak İstanbul büyüklerinin beni istemesi mutlu etmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kasımpaşa, Acun Ilıcalı'nın takımıyla anlaştı

Türkiye'de olduğu için çocuğunun doğum gününde yanına olamadığını anlatan futbolcu, "Sürecin bu kadar zor olacağını düşünmüyordum. Pandemi nedeniyle de Belçika'ya gidip gelmek zorlaştı. Kulübüm Belçika'dan ve yakın ülkelerden gelecek teklifleri değerlendirdi. Zor bir durum. Sadece benim değil, eşim için de çok zor bir durum. Herkesin beni anlayacağını düşünüyorum" dedi.

Bu yaz Kasımpaşa'ya gelmişti

Yabancı uyruklu zannedilen oyuncunun Türk olduğu ortaya çıkmıştı. Babası Türk olan Tirpan'ın A Milli Futbol Takımı'nda oynamayı hedeflediği ve Kasımpaşa'da göstereceği performansı çok önemsediği belirtilmişti. Kasımpaşa da bu transferi yaparken bu detayı göz önünde bulundurmuştu.

Öte yandan Kasımpaşa Kulübü yaptığı açıklamada, “Oyuncularımızdan Mickael Sylvain Tırpan sezon sonuna kadar Hollanda’nın Fortuna Sittard takımına kiralanmıştır. Oyuncumuza sezonun geri kalan bölümünde başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler