Kastamonuspor'a dünyanın en geç başkanı

22.01.2020 - 11:56 | Son Güncellenme: 22.01.2020 - 11:58

Kastamonuspor'da başkanlığa 21 yaşındaki Enes Ege Aygün getiriliyor. Aygün, dünyanın en genç kulüp başkanı unvanının sahibi olacak.

GMG Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 23 Ocak Perşembe günü yapılacak olan olağanüstü kongrede 21 yaşındaki oğlu Enes Ege Aygün’ün başkanlığı yönünde fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Perşembe günü yapılacak olan kongrede, Enes Ege Aygün kulüp başkanlığını görevini devralması durumunda; dünyanın en genç kulüp başkanı unvanının da sahibi olacak.

Rekor George Dorwell'de

Kastamonu İlk Haber'in haberine göre; George Dorwell 2015 yılının Mart ayında henüz 22 yaşındayken, çoğunlukla yarı profesyonel kulüplerin yer aldığı Londra, Doğu ve Güney Doğu İngiltere'yi kapsayan bölgesel bir futbol ligi olan Isthmian Ligi takımlarından Worthing FC’nin yüzde 75’lik hissesini satın alarak dünyanın en genç başkanı olmuştu.

Ülkemizde de Mehmet Önen

Ülkemizde ise TFF 3. Lig'de mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'da 2015 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilen kongrede kulübün kurucu başkanı Niyazi Önen, başkanlık görevini kulüp ile yaşıt olan 25 yaşındaki oğlu Mehmet Önen’e devretmişti. Mehmet Önen, kongre sonrası Türkiye’nin en genç kulüp başkanı unvanının sahibi olmuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler