Katar, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne dahil edildi

08.12.2020 - 22:06 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 22:16

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'a bir müjde de FIFA'dan geldi. Katar'ın ev sahipliği yaptığı ilk Dünya Kupası olan organizasyonda, FIFA, Katar'ı 2022 Dünya Kupası için Avrupa elemelerine katılacağını açıkladı. İşte detaylar...

AJANSSPOR- DIŞ HABER

2022 yılında Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak olan Katar, UEFA tarafından Dünya Kupası Elemeleri'ne dahil edildi.

Açıklamaya göre UEFA, Katar'ı ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'na katılma sürecine dahil edecek. Açıklamada, "Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahibi olarak katılmaya hak kazanmış olduğundan, UEFA tarafından turnuvaya hazırlanmasına yardımcı olmak için A Grubu takımlarına eklenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Katar, Dünya Kupası Elemeleri’nde ilk olarak mart ayında Lüksemburg, Azerbaycan ve İrlanda ile karşılaşacaklar. Daha sonra ise eylül ayında Sırbistan, Portekiz ve Lüksemburg ile oynayacak

Açıklama sonrası 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Katar'ın karşılaşacağı rakipleri şu şekilde sıralandı


A GRUBU

-Katar
-İrlanda Cumhuriyeti
-Portekiz
-Lüksemburg
-Sırbistan
-Azerbaycan

Dünya Kupası Elemeleri'nde gruplarını birinci sırada bitiren 10 takım ve gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımların oynayacağı play-off sonrasında 3 takım daha Dünya Kupası bileti alacak. Karşılaşmalar mart ayında başlayacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler