Katar Ajanları Gizli Infantino-Federal Savcı Buluşmasını Dinlemiş

İsa Kethüda
14.03.2023 - 12:43 | Son Güncellenme: 14.03.2023 - 14:22

Yeniden seçilmeye hazırlanan FIFA Başkanı Gianni Infantino, bir yandan da hakkındaki soruşturmalarla uğraşıyor. İşte haber ile ilgili tüm detaylar...

Katar Ajanları Gizli Infantino-Federal Savcı Buluşmasını Dinlemiş

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

73’üncü kongresini 16 Mart Perşembe günü Ruanda’da yapacak olan seçimde yeniden seçilmek için gün sayan FIFA Başkanı Gianni Infantino, yolsuzluk soruşturmalarının kıskacından kurtulmaya çalışırken, yaptığı bir gizli görüşmeyi Katar ajanlarının dinlediği ortaya çıktı. 

FIFA Konseyi'nin 23’üncü toplantısı bugün yapılacak

Başkan Gianni Infantino’nun tek aday olarak katılacağı ve seçilmesinin Perşembe günkü seçimli kongre öncesinde bugün de FIFA Konseyi 23’üncü toplantısını yapacak. Toplantıda 2026 Dünya Kupası grup maçlarının kaç takımla oynanacağı, 32 takımlı Kulüpler Dünya Kupası’nın organizasyonunun nasıl yapılacağı gibi bazı önemli kararların da alınması bekleniyor.

Soruşturmalardan kurtulamıyor

FIFA Başkanı Gianni Infantino, bir yandan yeniden başkan seçilirken diğer yandan da hakkındaki soruşturmalarla uğraşıyor. Özel jet soruşturmasından delil yetersizliği nedeniyle kurtulan İsviçreli Başkan, çalıştığı kurumların gizli bilgilerini üçüncü kişilerle (savcı) paylaşmak suçlamasıyla da soruşturma altında. 

İlgini Çekebilir
Gözlemciler, Sevilla maçında 4 F.Bahçeli yıldızı takip edecek!
Habere Git

Infantino’nun 2017 yılında UEFA Genel Sekreteri olarak çalıştığı dönemde 2011 yılından itibaren FIFA yolsuzluklarını soruşturan Federal Savcı Michael Lauber ile gizlice buluşmasının ortaya çıkması ve daha sonra bu buluşma öncesinde de 2 kez görüşme gerçekleştiğinin anlaşılması ile patlak veren skandalın ardından Savcı Lauber görevinden istifa ederken Infantino FIFA Başkanı olarak hala görevini sürdürüyor. 

Ajanlara dinletmişler

İsviçre’nin etkin gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung (NZZ), Pazar sayısında işte bu gizli buluşmayla ilgili bir skandalı daha ortaya koyan belgeler yayınladı. Yayınlanan belgelere göre Katar’ın 2022 Dünya Kupası’nın verilişindeki yolsuzluk iddialarını araştıran Savcı Lauber’i organizasyonun elinden alınması korkusuyla milyonlarca dolar harcayıp şantaj amaçlı bilgi toplamak için eski CIA ajanları tarafından kurulan Global Risk Advisors adlı özel bir şirkete izlettirdiği, Katar’a ait bir binada buluşan Infantino-Lauber ikilisinin görüşmesini de gizlice dinletip kayda aldığı anlaşılıyor. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray ve Fenerbahçe transferde karşı karşıya! Teklif yapıldı...
Habere Git

Bu kayıtların varlığının ortaya çıkması ve Federal Savcılık tarafından dinlenmesi halinde Infantino’nun çok daha güç durumda kalabileceği belirtiliyor. 

Zwanziger de hedefte

Katar’ın ayrıca 2022 Dünya Kupası’nın kendilerine verilmesinden itibaren buna karşı çıkan Almanya Futbol Federasyonu’nun eski iki Başkanı Theo Zwanziger ve Wolfgang Niersbach’ı susturmak içim takibe aldırdığı daha önce AP’nin yayınladığı belgelerde yer almıştı.

“Dünya futbolunun kanserli hücresi”

Özellikle Zwanziger Katar’ı “dünya futbolunun kanserli hücresi” olarak nitelerken ve FIFA’yı bu konuda hedef alan isimlerin başında geliyor. 

Michael Lauber’in avukatı dinlemeden haberleri olmadığını ve ajanlar tarafından herhangi bir şekilde rahatsız edilmediklerini açıklarken Katar tarafı ve firma ise NZZ’nin iddialarını reddediyor.

Senin için hazırladığımız haberler