Katar, Dünya Kupası Açılış Maçında Ekvador Oyuncularına Rüşvet Verdi

Akın Ungan
17.11.2022 - 21:08 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 23:52

Pakistan'dan taraftar kiralayan Katar'ın, 2022 Dünya Kupası açılış maçında karşılaşacağı Ekvador Milli Takımı oyuncularına rüşvet verdiği iddia edildi.

Katar, Dünya Kupası Açılış Maçında Ekvador Oyuncularına Rüşvet Verdi

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, turnuva gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta beklenen katılımın olmaması nedeniyle tribünlerin dolu gözükmesini amaçlayan Katar'ın, fake taraftar getirdiği ortaya çıkmıştı. Pakistan'dan 10 dolar karşılığında taraftar getiren Katar, şike iddiasıyla gündemi sarstı.

Açılış maçını kaybetmesi için Ekvador'a rüşvet

Dünya Kupası'na ilk kez katılmayı başaran Katar, ev sahipliğini üstlendiği turnuvada açılış maçını yapacak. Daha önce 4 kez bu turnuvada mücadele etmiş olan Ekvador Milli Takımı ile karşı karşıya gelecek olan Katar'ın, rakip futbolculara açılış maçını kaybetmeleri için rüşvet verdiği iddia edildi.

8 oyuncuya 7.4 milyon dolar

Gazeteci Amjad Taha'nın haberine göre Katar, açılış maçını kaybetmesi için Ekvador Milli Takımı'ndan 8 oyuncuya 7.4 milyon dolar rüşvet verdi. Bunu iki takım içinden toplam 5 kişi doğruladı.

İlgini Çekebilir
Katar, Dünya Kupası için taraftar kiraladı!
Habere Git

Ekvador, Katar'ın 10 katı

Daha önce 4 kez Dünya Kupası'nda boy gösteren Ekvador Milli Takımı'nda forma giyen oyuncuların değerleri, Katar Milli Takımı'nın yaklaşık 10 katı. Ekvador Milli Takımı'nın kadro değeri 146.5 milyon Euro'yken Katar'ın ise 14.9 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler