Katar Dünya Kupası LGBTQ'ya savaş açtı!

Feride Kara
04.04.2022 - 16:45 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 16:55

Katar Dünya Kupası güvenlik şefi Abdulaziz Abdullah Al Ansari, Dünya Kupası sırasında LGBTQ ile ilgili bayrak ve pankartlara el konulacağını açıkladı.

Katar Dünya Kupası LGBTQ'ya savaş açtı!

Dünya futbolunun 1 numaralı kupası Dünya Kupası bu yıl Katar'da yapılacak. 21 Kasım Pazartesi 2022’de başlayıp 18 Aralık Pazar 2022'de son bulacak büyük turnuva öncesinde bazı tartışmalar başladı. 

Dünya Kupası'nda LGBTQ ile ilgili bayrak ve pankartlara el konulacak

Dünya Kupası’nın açılışı 21 Kasım Pazartesi saat 13.00’te Katar-Ekvador arasında oynanacak karşılaşma ile yapılacak. Ancak turnuvanın başlamasına aylar varken 2022 Katar Dünya Kupası güvenlik şefi Abdulaziz Abdullah Al Ansari, Dünya Kupası sırasında LGBTQ ile ilgili bayrak ve pankartlara el konulacağını açıklayarak bu konuda tartışmaya sebep oldu.

İlgini Çekebilir
2022 Katar Dünya Kupası Grupları Belli Oldu!
Habere Git

Daha önce Katar'da LGBT bayrağı renklerinde oyuncaklar toplatılmıştı

Bu sözlerinin arkasından Abdulaziz Abdullah Al Ansari: "Kanunları değiştiremeyiz, 28 günlük Dünya Kupası için dini değiştiremeyiz" diyerek tutumlarının sertliğini sürdürdü. Daha önce yine Katar'da LGBT bayrağı renklerini andıran oyuncaklar, İslami değerlere aykırı bulundukları gerekçesiyle piyasadan toplatılmıştı. Katar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı "İslami değerlere, örf ve adetlere aykırı sloganlar taşıyan" oyuncakların toplatıldığını duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler