Katar GP'de son antrenman turuna Mercedes damgasını vurdu

Orhan Gülek
20.11.2021 - 15:32 | Son Güncellenme: 20.11.2021 - 15:38

Yarın koşulacak olan Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 20. yarışı Katar GP öncesi antrenman turları sona erdi. İşte Katar GP antrenman sonuçları...

Katar GP'de son antrenman turuna Mercedes damgasını vurdu

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası kaldığı yerden devam ediyor. Formula 1 Dünya Şampiyonası 20 yarışı Katar’da yapılacak. Losail International Circuit Pisti’nde gerçekleşecek Katar GP öncesi antrenman turları sona erdi.

Doha kentinde bulunan 5 bin 380 kilometrelik Losail International Circuit Pisti’nde, 57 tur üzerinden koşulacak olan Katar GP öncesi son antrenman turunu Mercedes pilotu Valtteri Bottas ilk sırada tamamladı.

 

1. antrenman seansını Red Bull pilotu Max Verstappen'in oldu

Katar GP öncesi heyecan, cuma günü gerçekleştirilen 1. antrenman seansıyla başladı ve bir saatlik seansta, pistin yüzeyinde çok fazla toz vardı. Bu da sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Seansı Red Bull'un Hollandalı pilotu Maz Verstappen, 1:23.723'lük turuyla ilk sırada tamamladı. Verstappen aynı zamanda 1:24'ün altına inebilen tek isim oldu.

Son yarışlarda tek turda çok iyi performans gösteren Pierre Gasly, ilk antrenman seansının sonlarına doğru attığı 1:24.160'lık turuyla sürpriz şekilde ikinci oldu. Yine de Gasly'nin turu, lider Verstappen'den 0.437 saniye yavaştı.

 

2. antrenmanda lider Bottas

Katar'daki ikinci antrenman seansı, diğer antrenman seanslarına kıyasla daha önemliydi çünkü sıralama turları veya yarış şartlarında yapılan tek seanstı. İkinci antrenmanın başlangıcında 1:24'lerde olan dereceler, seans ilerledikçe 1:23'lere kadar indi. Hem orta lastikle hem de yumuşak lastikle çok iyi turlar çıkaran Mercedes pilotu Valtteri Bottas, yumuşak lastikle 1:23.148 yaptı ve hafta sonunun en iyi turunu atarak zirvenin sahibi oldu.


Katar'da Gasly parladı

AlphaTauri'nin performansı ise tıpkı ilk seansta olduğu gibi ikinci seansta da dikkat çekiciydi. Pierre Gasly, ilk seansta ikinci olmuştu ve ikinci seansta da Bottas'tan sadece 0.209 saniye yavaş kaldı ve ikinci oldu.


Red Bull pilotu Max Verstappen, seansın bitimine kısa bir süre kala attığı turla, 0.350 saniye geride üçüncü oldu.

 

Son antrenman turuna Mercedes, damgasınu vurdu

Katar'da gerçekleştirilen son antrenman seansında, iki Mercedes pilotu da başarılı bir sürüş çıkardı. Üçüncü antrenman seansını Mercedes pilotu Valtteri Bottas ilk sırada tamamlarken, Lewis Hamilton, takım arkadaşının sadece 0.078 saniye gerisinde ikinci sırada yer aldı.

Bu sonuçla Mercedes, sıralama turları öncesinde 1-2 olurken, pole pozisyonunun en büyük adayı konumunda yer aldı. Öte yandan Red Bull pilotları için 3. antrenman ilginç bir seans oldu. Seansın başlamasından hemen önce her iki aracın da arka kanadında çalışmalar vardı. Red Bull, görüntü alınmasını engellemek için tüm takım çalışanlarını aracın önüne dizdi. Seans boyunca bu durum devam etti. Sadece 10 tur atan Verstappen, bitime kısa bir süre kala 1:22.651 yaptı ve seansı Bottas'ın 0.341 saniye gerisinde üçüncü bitirdi.

Katar GP'de sıralama turları TSi 17:00'de gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler