Katar Dünya Kupası için yapılan ünlü stadyumu söküp hediye edecek

28.12.2021 - 13:02 | Son Güncellenme: 28.12.2021 - 13:06

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek olan FIFA 2022 Dünya Kupası'nda kullanılmak üzere yapılan 974 Stadyumu, turnuvadan sonra sökülüp Tunus’a hediye edilecek.

AJANSSPOR HABER

İlk defa kış mevsiminde ve Ortadoğu’da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası için Katar’da son hazırlıklar yapılırken, Doha’daki 974 Stadyumu için ilginç bir karar alındı. 

İlgini Çekebilir
En çok kazanan sporcu açıklandı! Ne Messi ne Ronaldo...
Habere Git

Sökülüp Tunus'a hediye edilecek

30 Kasım 2021 tarihinde açılan ve ilk ismi Ras Abu Aboud Stadyumu olarak bilinen 40 bin kişilik stadyumu turnuva sonrasında Tunus’a hediye etmeye karar verdi. Stadyum Dünya Kupası'nın ardından sökülüp Tunus’un Safakes şehrine inşa edilecek.

Stadyumun ismi neden değişti?

Açıldığı zaman ismi Ras Abu Aboud olarak belirlenen stadyumun ismi 974 oldu. 974 rakamı ise Katar ülkesinin telefon kodu olarak biliniyor. Ayrıca stadyumun yapımında 974 adet taşıma konteyneri kullanıldı. Katar'ın stadyum ismine kendi ülke kodunu koyması, Dünya Kupasında ülke tanıtımı için yapılan reklam çalışmalarından biri olduğu düşünülüyor.

Çevreci stadyum sökülebilir şekilde inşa edildi

Stadyumun yapımında kullanılan nakliye konteynerleri aynı zamanda inşaat malzemelerini taşımak için de kullanıldı. Sökülebilir stadyumun parçaları geri dönüştürülmüş çelik yapı ve konteynerlerin birleştirilmesinden oluşuyor.

Senin için hazırladığımız haberler