Model Ivana Knoll'un başı dertte Katar yasalarıyla dertte! Hapse girebilir

Cüneyt Muharremoğlu
27.11.2022 - 13:49 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 14:51

Hırvat Instagram modeli Ivana Knoll, Katar'da giydiği giysi yüzünden ahlak yasalarını çiğnemekle suçlanıyor. Knoll'un hapis ya da para cezası alacağı belirtiliyor.

Model Ivana Knoll'un başı dertte Katar yasalarıyla dertte! Hapse girebilir

AJANSSPOR HABER

Katar'da yapılan Dünya Kupası, sadece kış aylarında yapılan ilk kupa olarak değil yasaklarla da unutulmayacak. Maçlarda uygulanan alkol yasağı ile ilgili tartışmalar sürerken Hırvat sosyal medya fenomeni Ivana Knoll'un da giydiği giysiler yüzünden başı dertte. 

Hırvatistan-Fas maçına vücudunu saran elbise ile geldi

Hırvatistan güzeli unvanı da bulunan Ivana Knoll, ülkesinin Fas ile Al-Bayat Staduyumu'nda oynadığı karşılaşmayı Hırvatistan bayrağı renklerinden oluşan ve vücudunu saran bir elbise ile takip etti.  Karşılaşma 0-0 berabere sona erdi.

Katar yasalarına göre suç

Katar yasalarına göre kadınların açık giysi giymesi yasak. Yasaya göre, kadınların göbeğini, omuzlarını, dizlerini veya göğüslerini örtmesi gerekiyor. 

İlgini Çekebilir
One Love yasaksa NO var!
Habere Git

İnceleme başlatıldı

Katar'da yetkililer, turistlerden tamamen kapanmasını beklemiyor. Ancak dekolte giyselere de izin vermiyor. Knoll'un giydiği giysi nedeniyle model hakkında inceleme başlatıldığı belirtiliyor.

Hapis cezası alabilir

Katar'da yasalar konusunda bölgesel farklılıklar da bulunuyor. Bazı bölgelerde kurallar daha katı uygulanıyor. bu yüzden 30 yaşındaki model hakkına nerede hüküm verileceği önem taşıyor. Knoll giydiği giysi yüzünden hapis ya da para cezası alabilir.

Knoll: Turnuva bir felaket

Katar yasalarıyla başı dertte olan Hırvat model, sosyal medyasından açıklama yaptı. Knoll, "Kışın yapılan Dünya Kupası felaket. Tarihin en kötü organizasyonu olabilir" açıklamasını yaptı.  

İlgini Çekebilir
FIFA açıkladı: Yasaklar, yasaklar...
Habere Git

Sosyal medya ikiye bölündü

Knoll'un durumu hakkında sosyal medya ikiye bölündü. Bir grup, yaşananların çağa aykırı olduğunu savunuyor. Karşı taraf ise  Ivana Knoll'u kültürel duyarsızlığı nedeniyle eleştiriyor.

Ivana Knoll kimdir?

Ivana Knoll, 16 Eylül 1992'de Almanya'nın Frankfurt kentinde doğdu. İsmini 2016'da Miss Hırvatistan yarışmasını kazanarak duyurdu. Brezilya 2014 ve Rusya'da 2018'de yapılan Dünya Kupası'nda yaptığı paylaşımlarla sosyal medya yıldızı oldu. Knoll'un Instagram'da 600 bine yakın takipçisi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler