Katar'dan hem LGBT hem alkole izin

10.12.2020 - 16:09 | Son Güncellenme: 10.12.2020 - 16:27

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, Dünya Kupası öncesi ülke yasaklarını yavaş yavaş kaldırıyor. 2022 Dünya Kupası süresinde alkol tüketiminine izin veren Katar yönetimi, son olarak LGBT sembolü olan gökkuşağı bayraklı korner direklerinin kullanılmasını onayladı. İşte detaylar...

Katar'dan hem LGBT hem alkole izin

AJANSSPOR - DIŞ HABER

2022'de Katar'da düzenlenecek FİFA Dünya Kupası öncesi Katar yönetimi LGBT sembolü olan gökkuşağı bayraklı korner direklerinin kullanılmasına izin verdi. Daha önce eşcinsel eylemlerin yasak olduğu Katar'da, 2022 Dünya Kupası'yla birlikte yumuşuma iklimine girdi.

LGBT'li bireyler, Katar'a davet edildi

FİFA 2022 Katar Dünya Kupası'nın CEO'su Nasır el-Khater, geçmiştiğimiz günlerde LGBT'li bireylerin 2022 Dünya Kupası'nı Katar'da izlemeye davet etmişti.

Nasır el-Khater yaptığı açıklamada "Tüm taraftarların Katar'ın dünyadaki en güvenli ülkelerden biri olduğundan emin olmasını isterim. Her dinden, cinsel yönelimden ve ırktan taraftarın burada kabul edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Alkon yasağı kaldırılacak mı?

Alkol tüketiminin yasak olduğu Katar'da, 2022 Dünya Kupası için bir taviz daha verildi. Düzenlenecek olan organizasyonda Katar yönetimi, alkol tüketimi için yeni yerler belirleneceğini açıkladı.

FİFA 2022 Katar Dünya Kupası'nın CEO'su Nasır el-Khater "Alkol kültürümüzün bir parçası değil ama misafirperverlik öyle. Alkollü içecekler belki bazı ülkelerde olduğu kadar kolay olmasa da ülkemiz de tabi ki bulunuyor. Yurtdışından gelen taraftarlar için Dünya Kupası sırasında erişilebilir kılmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler