Avustralyalı Taraftarlar Katar'ı Terk Ediyor

Kerem Ergün
25.11.2022 - 14:14 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 16:29

2022 Dünya Kupası'nda sorunlar bitmiyor. Avustralyalı taraftarlar kötü konaklama şartları sebebiyle ev sahibi ülke olan Katar'ı terk etti. Detaylar...

Avustralyalı Taraftarlar Katar'ı Terk Ediyor

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası'nda sorunlar devam ediyor. Avustralyalı taraftarlar takımlarının turnuvada oynayacağı 2 maç daha olmasına rağmen kötü konaklama şartları sebebiyle ev sahibi ülke olan Katar'ı terk etti.

Konaklama sorunları, tacizci taraftarlar...

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Avustralyalı taraftarlar, takımlarının Dünya Kupası'nda oynayacağı 2 maçı daha olmasına rağmen Katar'ı terk etmeye kararlı. Futbolseverler, bu kararlarına yaşanan konaklama sorunları, girilen uzun kuyruklar ve tacizci taraftarları sebep gösterdi. Avustralyalılar yaşadıkları sorunlar hakkında şunları söyledi: 

  • "Dairemizi iki gün üst üste kanalizasyon suyuyla doldu. Bugün bunu tamir ettiklerini söylediler ama dün de aynısını söylemişlerdi."
  • "Dürüst olmak gerekirse ne yapacağımı bilmiyorum. Biletlerimi satıp erkenden ayrılmayı düşünüyorum ama konaklama ücretini geri alma şansımın düşük olduğunu düşünüyorum."
  • "Bunları yaşayan başka biri var mı? Odamızı su bastı, banyodan sıcak su akmıyor. Müşteri hizmetleri bunun gibi birçok şikayetle dolup taştı."

Not: Alıntı yapılan cümleler tek bir taraftara ait değil. Cümleler üç farklı Avustralya taraftarına ait.

Katar: Gitmeyin

Katar'lı Dünya Kupası yetkilileri, taraftarların ülkeden ayrılmasını istemiyor. Yetkililer, konaklama sorunu yaşayan insanlara hem yeni bir konaklama imkanı sunmayı hem de para iadesi yapmayı teklif etti.

İlgini Çekebilir
Ulubatlı Souness, Katar'a siper oldu!
Habere Git

Oluşturulan taraftar köylerinde sıkıntı var

Yine Daily Mail'in haberine göre Katar'ın Dünya Kupası'na gelecek taraftarlar için oluşturduğu taraftar köylerinde sorunların olduğunu belirten birçok rapor var. Raporlarda özellikle şu 4 tesiste ciddi sorunların yaşandığı belirtildi:

  • Free Zone Taraftar Köyü
  • Barahat Al Janoub Konut Ünitesi
  • Cabins Zafaran Taraftar Köyü
  • Saffron Taraftar Köyü

Birçok yönde kısıtlama var

2022 FIFA Dünya Kupası, taraftarların yaşadığı sorun kadar yapılan organizasyonla da gündeme geliyor. Katar, stadyumların çevresinde bira satışını yasaklarken FIFA takım kaptanlarının eşcinsellerin haklarını duyurma amacıyla taktığı "One Love" (Tek Aşk) pazubandını yasakladı. Katar, daha önce de stadyumların yapımları sırasında ölen işçiler sebebiyle protesto edilmişti. Katar'ın 2022 Dünya Kupası'nı düzenlemeye hak kazandığı 2010 yılından beri 6 binden fazla işçi stadyumların yapımı esnasında hayatını kaybetti.

Infantino Avrupa ülkelerini iki yüzlülükle suçladı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, yapılan eleştirelere karşılık olarak Katar'ı savunurken Avrupa ülkelerini iki yüzlülükle suçladı. Infantino, şunları söyledi:

  • "Ahlak dersi vermeden önce geçmiş 3 bin yılda yaptıklarımız ve gelecek 3 bin yılda yapacaklarımız için özür dilemeliyiz. Tek taraflı olarak ahlak dersi verilmesi ise tamamen iki yüzlülük."
  • "Avrupa göçmen işçileri bu kadar önemsiyorsa bu kişilerin Avrupa'ya gelmesinin önünü açar. Onlara biraz gelecek ve umut sağlar. Tıpkı Katar'ın yaptığı gibi."
  • "Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde de stadyumda alkol yasağı var. Bunu Müslüman bir ülke yapınca mı sorun oluyor? İnsanlar 3 saat bira içmezlerse ölmezler."

 

İlgini Çekebilir
Infantino: Kendimi Katarlı hissediyorum, kendimi eşcinsel hissediyorum
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler