Luiz Suarez'e sert sözler: Seni şeytan olarak görüyoruz

Cüneyt Muharremoğlu
02.12.2022 - 10:14 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 12:07

Uruguay ile Gana arasında son 16'ya kalacak takımı belirleyecek maç öncesi 2010 defteri açıldı. Gana tarafının hedefinde Uruguay golcüsü Luis Suarez var.

Luiz Suarez'e sert sözler: Seni şeytan olarak görüyoruz

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası'nda Uruguay ile Gana ikinci tura kalmak için karşı karşıya gelecek. Bu kritik karşılaşma öncesi ise eski defterler açıldı. 2010 Dünya Kupası'nda iki ülke çeyrek finalde karşılaşmış ve gülen Güney Amerika ekibi olmuştu.

 

Luis Suarez golü elle çıkardı

2010 Dünya Kupası çeyrek finaline damga vuran olay ise uzatmanın son dakikasında Luis Suarez'in ağlara gitmek üzere olan topunu elle çıkarması oldu. Kırmızı kart gören Suarez, oyun dışında kalırken Gana penaltı kazandı.

Penaltı kaçtı, Uruguay yarı finale yükseldi

Kazanılan penaltıyı Kayserispor'da da forma giyen Asomoah Gyan kullandı. Gyan'ın vuruşunda top üst direğe vurdu ve dışarı gitti. Penaltılara giden maçı 5-3 kazanan Uruguay yarı finale yükseldi.

İlgini Çekebilir
12 yıl sonra destansı rövanş! Gana -Uruguay...
Habere Git

Suarez'e: Seni şeytan olarak görüyorlar! 

Katar'daki Dünya Kupası'ndaki kritik Uruguay- Gana maçı öncesi Luis Suarez basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir Ganalı gazeteci, 2010'daki pozisyonu hatırlatarak Suarez'e "Bazı Gana taraftarları, senin şeytan olduğunu düşünüyor ve seni futbolu bırakmanı dört gözle bekliyor" dedi. 

"Penaltıyı kaçıran ben değilim"

Luis Suarez, Ganalı gazetecinin sözlerine "2010'daki Gana maçında topu elimle kurtardım ama penaltıyı kaçıran ben değil, Ganalı futbolcuydu. Kırmızı kart gördüm ve Gana penaltı kullandı. Bunun sorumlusu ben değilim" yanıtını verdi. 

"Portekiz intikam olarak bakmıyor"

Olayın 12 yıl önce yapıldığına dikkat çeken Uruguaylı futbolcu, "Gana tarafının bu maçı intikam karşılaşması olarak görmesi mantıklı değil. 2018'de Portekiz'i eledik. Salı günü yaptığımız maçta kimse intikamdan söz etmedi" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler