"Kayak sosyete sporu değil"

23.11.2017 - 13:22 | Son Güncellenme: 23.11.2017 - 13:22

Radyospor’da Sabri Ugan’ın hazırlayıp sunduğu Isınma Turu programına konuk olan Kayaklı Koşu A Milli Takımı sporcusu Ayşenur Duman, geçen sene EYOF’da elde ettiği başarıyı ve olimpiyat hayallerini anlattı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi olan 18 yaşındaki genç sporcu Ayşenur Duman, kayaklı koşuya öğretmenlerinin yönlendirmesiyle 11 yaşında başladığını anlattı. Son 2 yıldır Türkiye Şampiyonu olan ve geçen sene Erzurum’da yapılan EYOF Gençlik Olimpiyatlarında Avrupa’nın en iyi 10 kayaklı koşu sporcusu arasına giren Duman, “Çok yoğun ve katı programla çalışıyoruz. Ancak çok bilgili ve ilgili antrenörlere sahibiz ve bu sayede hedeflerimizi hep yüksek tutuyoruz. EYOF’ta elde ettiğim başarının en önemli aktörleri de ailem ve antrenörlerimdir. Türkiye tarihinde EYOF’da elde edilmiş en iyi başarıyı elde ederek Avrupa’nın en iyi kayaklı koşucuları arasında 9. oldum. Hedefim Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve bir sonraki olimpiyatlarda madalya alacak seviyeye gelmek” dedi.

“Kayak sosyete sporu değil”

Sporun bilinenin aksine dersleri engellemek yerine tam tersi disiplin içinde daha iyi çalışmaya motive ettiğini anlatan Duman, “Kayağın ülkemizde sadece sosyete sporu olarak anılması beni rahatsız ediyor. Aileler de çocukları derslerinden geri kalır diye başlatmak istemiyor. Ama benim kayaklı koşuya başlamamla okul hayatım tam tersine olumlu yönde düzeldi” diye konuştu.

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

 

Senin için hazırladığımız haberler