Özkan Baltacı'nın Paris 2024 Olimpiyat Hazırlıkları: Hedef Finale Kalmak ve Madalya Kazanmak

Melis Öztek
21.07.2024 - 15:44 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 21:45

Milli atlet Özkan Baltacı, Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde hazırlık sürecini, yaşadığı zorlukları ve büyük hedeflerini Ajansspor'dan Melis Öztek'e anlattı.

Özkan Baltacı'nın Paris 2024 Olimpiyat Hazırlıkları: Hedef Finale Kalmak ve Madalya Kazanmak

Özkan Baltacı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yaşadığı tecrübelerden aldığı derslerle Paris 2024'e hazırlandı.

Geçtiğimiz dönemde gösterdiği performansla dünya sıralamalarında yükselerek olimpiyatlara katılım hakkını elde etti. Özkan Baltacı, özellikle 2024 yılı Haziran ayında beşinci ulusal şampiyonluğunu kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Spor kariyerinde önemli başarılara imza atan Baltacı, Paris'te madalya kazanmak için yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor.

Baltacı, antrenman süreçlerini ve Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki hedeflerini Ajansspor'dan Melis Öztek'e anlattı.


Paris 2024 Olimpiyatları'na nasıl hazırlandınız? Kendinizi hazır hissediyor musunuz?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na sıkı bir antrenman programıyla hazırlanıyorum. Kota almak için yarışmalara katılırken bir yandan da antrenmanlarıma yoğun bir şekilde devam ettim. Bu süreç oldukça zorluydu ve boş zamanım neredeyse hiç olmadı.

Paris 2024'teki en büyük hedefiniz nedir?

Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk hedefim 32 kişi arasından ilk 12'ye kalarak finale yükselmek ve ardından madalya almak için mücadele etmek.

Daha önceki olimpiyat tecrübelerinizden neler öğrendiniz? Bu tecrübeler, Paris 2024 için hazırlıklarınızı nasıl etkiledi?

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılmadan bir ay önce antrenmanda kasığım yırtıldı. Çok kısa bir süre kala böyle bir aksilik yaşamak benim için iyi olmadı ve Tokyo'ya çok formda katılamadım. Bu yüzden Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde sakatlık yaşamamaya büyük özen gösterdim. Bu, benim için büyük bir ders oldu.


Olimpiyatların kendine has bir atmosferi var. Paris 2024'ün atmosferi ve şehir hakkında ne düşünüyorsunuz?

Olimpiyat Oyunlarının atmosferi çok yüksek. Mayıs ayında adidas ile milli takım kıyafetlerimizin lansmanı için Paris'te bulunmuştum. Şehir o tarihlerde bile olimpiyatlara hazır ve heyecan vericiydi. Bu yüzden oldukça heyecanlıyım.

Yoğun antrenman programınızdan arta kalan zamanlarda neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yoğun antrenman dönemlerimde hafta sonları genelde şehirden uzaklaşıp kendimi tabiata, yeşile ve deniz kenarlarına atarım. Bu aktiviteler beni çok iyi rehabilite ediyor ve keyif alıyorum.

Kariyeriniz boyunca sizi en çok destekleyen kişiler kimlerdi? Bu desteklerin performansınıza nasıl bir etkisi oldu?

Kariyerim boyunca ailem ve antrenörüm beni çok fazla destekledi. Her olumsuz anda yanımda oldular ve destek verdiler. Onlar olmasaydı, bu kadar başarı elde etmem imkansız olurdu.


Antrenman yaparken en çok hangi müzikleri dinlemekten hoşlanıyorsunuz? Sizi en çok motive eden şarkılar hangileri?

Antrenman yaparken birçok türde müzik dinliyorum. En çok Türkçe müzik dinliyorum ve müzik kulağım iyidir. Birçok Türk sanatçıyı dinlemekten keyif alıyorum.

Spor kariyeriniz boyunca yaşadığınız en gurur verici an nedir? Bu anı bizimle paylaşır mısınız?

Kariyerimde birçok gurur duyduğum an var. En çok gurur duyduğum anlardan biri, birinci olup İstiklal Marşımızı okuttuğum yarışmalar.

Olimpiyat hayali kuran genç sporculara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Onlara ilham verecek bir mesajınız var mı?

Benim "Kaybetmeden kazanamazsın." adlı bir felsefem var. Bu yüzden gençlere de tavsiyem, kaybetmenin kötü bir sonuç değil aksine onları başarıya taşıyacak kilit nokta olduğunu bilmeleri. Yılmadan ve vazgeçmeden çalışmalarına devam etsinler.

Senin için hazırladığımız haberler