Kayıp yıldız Sosa, yarıda kalan Tango!

01.12.2020 - 09:54 | Son Güncellenme: 01.12.2020 - 10:06

Fenerbahçe, tıpkı Galatasaray gibi şampiyonluk yarışı içinde olduğu ezeli rakibi Beşiktaş ile Süper Lig'in 10. haftasında karşılaştı. 4-3 kaybeden Fenerbahçe'de Arjantinli yıldız Jose Sosa beklentilerin altında kaldı. Sosa, eski takımlarına karşı vasat bir performans sergiliyor. Peki vatandaşı Perotti ile yapılan kıyaslamalarda son durum ne? İşte detaylar...

Kayıp yıldız Sosa, yarıda kalan Tango!

DETAY HABER-AJANSSPOR

Süper Lig'de Beşiktaş ve Trabzonspor formalarını da giyen Jose Sosa, bu sezon başında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Jose Sosa, eski takımlarına karşı bu sezon etkili bir performans ortaya koyamadı. Sosa'nın geride kalan haftalardaki katkısı ne kadardı? Vatandaşı Diego Perotti neler yaptı? İşte detaylar...

Sosa, Trabzonspor maçında etkisizdi

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de Jose Sosa, sarı-lacivertlilerin 6. haftada 3-1 kazandığı Trabzonspor maçında 45 dakika süre aldı. Sosa, yerini o maçta Cisse'ye bırakırken herhangi bir skor üretemedi.

Beşiktaş maçını da boş geçti

Jose Sosa, Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile oynadıkları ve 4-3 kaybettikleri Beşiktaş maçına da ilk 11'de başladı. Sosa bu maçı da boş geçti ve Erol Bulut tarafından ikinci yarıda oyundan alındı. Sosa'nın yerine ise Mert Hakan Yandaş sahaya sürüldü.

Sosa, bu sezon kaç gol attı?

Bu sezon eski takımları olan Trabzonspor ve Beşiktaş'a karşı skor üretemeyen Sosa, söz konusu maçlarda vasat bir performans sergiledi. Sosa, oynadığı 9 maçta ise 3 gol 1 asistlik performans sergiledi. Rizespor, Göztepe ve Gençlerbirliği maçlarında gol atan Arjantinli futbolcu, Karagümrük maçında ise 1 asist yaptı. Sosa, daha önce oynadığı Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarındaki performansını ise şu ana kadar arattı.

Jose Sosa - Beşiktaş

►2014-15 Sezonu - 37 maç - 5 gol
►2015-16 Sezonu - 41 maç - 9 gol - 13 asist

Jose Sosa - Trabzonspor

►2017-18 Sezonu - 27 maç - 2 asist
►2018-19 Sezonu - 30 maç - 5 gol - 4 asist
►2019-20 Sezonu - 42 maç - 11 gol - 10 asist

Perotti, Tango'ya başladı ama...

Fenerbahçe'nin bir diğer Arjantinli oyuncusu Diego Perotti ise sarı-lacivertli takıma sakatlık sonrası dahil olmuştu. Perotti, vatandaşı Sosa'nın 9 maçta attığı 3 gole, sadece 4 maçta ulaştı.

Fenerbahçe'de Tango yarıda kaldı

Antalyaspor maçında Fenerbahçe'deki ilk golünü atan Perotti, Gençlerbirliği maçında ise 2 kez ağları havalandırdı. Fakat; Perotti, sakatlık yaşadı. Diz ekleminin arka dış kapsülünde cilt, cilt altı dokularda ve zarlarda yırtılma, diz eklem kapsülünde zedelenme ve kaslarda kısmi yırtık tespit edilen Perotti'nin 1.5 ay kadar sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

Senin için hazırladığımız haberler