FIFA, Kayıp Zamanlarla İlgili Düzenlemeyi IFAB Toplantısında Tartışacak

Akın Ungan
01.03.2023 - 19:40 | Son Güncellenme: 01.03.2023 - 19:51

İlk olarak Katar 2022 Dünya Kupası'nda uygulanan kayıp zamanlarla ilgili kapsamlı değerlendirmeye gol sevinçleri de dahil oluyor. FIFA, IFAB toplantısında tartışacak.

FIFA, Kayıp Zamanlarla İlgili Düzenlemeyi IFAB Toplantısında Tartışacak

AJANSSPOR - DIŞ HABER

FIFA, futbol müsabakalarında kayıp zamanlarla ilgili düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Son olarak Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda görülen değişikliklere bir yenisi daha eklenecek.

Kayıp zamanlar futbolun belası

IFAB toplantısında kayıp zamanla ilgili öngülen değişiklikleri tartışmaya hazırlanan FIFA, oynanmayan süreleri futbol için bir bela olarak görüyor.

Gol sevinçleri de kayıp zamana eklenecek

Marca'nın haberine göre FIFA, gol sevinçleri sırasında müsabakanın oynanmadığını işaret ederek, bu sürelerin de oyunun oynanmayan bölümüne eklemek istiyor.

İlgini Çekebilir
Mahkeme Fenerbahçe'ye yasağı durdurmalı
Habere Git

IFAB toplantısında tartışılacak

FIFA, oynanmayan sürelerle ilgili uygulamaya koyduğu düzenlemeleri 2022 Dünya Kupası'nda denemişti. Yapılacak olan yenilikler IFAB toplantısında tartışmaya açılacak.

Dünya Kupası'nda uzatma dakikaları şaşırttı

Birçok futbol severin oynanmayan sürelerin genel zamana eklenmemesinden şikayetçi olduğu ortamda FIFA, bu konu hakkında yenilikler yapmış ve devre sonlarına uzun süreler eklemişti. Müsabaka hakemlerine topun oyunda olmadığı anları tam olarak dikkate almaları için talimat veren FIFA, bu uygulamayı ilk olarak Katar 2022 Dünya Kupası'nda denedi.

Uzatma dakikaları 5 dakika arttı

FIFA'nın bu talimatının ardından Dünya Kupası'nda görevli hakemler topun oyunda kalmadığı anları hesaplayarak devre sonlarına uzun süreler eklemeye başladı. Bu durum, eskiye oranla uzatma dakikalarının 4-5 dakika daha uzamasını sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler