Kayseri Şekerspor'un Güreşte 7 Yıllık Başarısı

Akın Ungan
04.12.2022 - 16:04 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 16:22

Kayseri Şekerspor'un 7 yıldır güreşte gösterdiği başarı dikkat çekti. Asbaşkan Hüseyin Akay, kulübün Balkan ve Avrupa'da 28 madalya kazandıklarını söyledi.

Kayseri Şekerspor'un Güreşte 7 Yıllık Başarısı

Güreşte ülkemizi uluslararası arenada da temsil eden Kayseri Şekerspor Kulübü, sporcularının kazandığı başarılar ile gurur duyuyor. Son 7 yılda gelen madalyalar dikkat çekerken, Kayseri Şekerspor Kulübü Asbaşkanı Hüseyin Akay, açıklamalarda bulundu.

Akay: "Son 7 yılda 28 madalya kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum"

Asbaşkan Hüseyin Akay, "Son 7 yılda katıldığımız Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında grekoromende 28 madalya kazanan kulüp sporcularımız Abdullah Toprak, Emre Mutlu, Azat Sarıyar, Onur Yurtada, Barış Erberk, Sercan Keskin, Yusuf Yazıcı, Mahmut Yılmaz, Toygun Aktop ve Ahmet Eminoğlu'nu tebrik ediyorum" dedi.

Akay: "35 sporcumuzdan 10'u milli takımımızda görev aldı"

Akay, "Şu anda 35 sporcumuzdan 10'u milli takımımızda görev aldı. Bunların içerisinde Abdullah ön plana çıkan arkadaşlarımızdan biri. Emre, Onur, Azat ve diğer sporcularımız isimleriyle ön plana çıkan arkadaşlarımız." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kırkpınar başpehlivanına 1 milyon lira ödül!
Habere Git

"Şampiyonluklar ve dereceler almaya devam ediyorlar"

Sözlerine devam eden asbaşkan, şunları kaydetti: "Örnek verecek olursak Emre, 4 turnuvaya katıldı. Son 2 yıl içerisinde 3 madalya aldı. Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil etti. Büyüklerde, 23 yaş altında, gençlerde ve çeşitli kategorilerde Türkiye'yi temsil etme ve madalya alma başarısı gösterdi. Bu, hem takım hem de hocalarımızın işe önem vermeleri, gayretleri ve işimizi ciddiye almamızın sonucu elde edilen bir başarı. Şampiyonluklar ve dereceler almaya devam ediyorlar"

Kulübün antrenörü İlker Genel'den açıklama

Kayseri Şekerspor Kulübü antrenörü İlker Genel de açıklamalarda bulundu. Daha önce 6 yıl sporcusu olduğu kulüpte antrenörlük yapmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Genel, kulüpte 19-22 yaş arası sporcularının olduğunu, antrenmanların ise yoğun bir tempoyla sürdüğünü söyledi.

Genel: "Güreş çok ağır ve fedekarlık isteyen bir spor"

Hedeflerinin Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılarak, derece elde etmek olduğunu belirten Genel, "Ben onlara inanıyorum. Onlar da bana inanıyor. Antrenmanlarımız çok yoğun. Güreş çok ağır ve fedakarlık isteyen bir spor. Her gün çift antrenman yapıyoruz. Sabah 10.00'dan 12.00'ye, akşam da 17.00'den 20.00'ye kadar sürüyor" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu'na yeni üye!
Habere Git

Genel: "Çocuklarım inanmış, bu nedenle başarı gelecek"

Açıklamalarına devam eden İlker Genel, "Çocuklarım çok fedakar. Çünkü bu çok zor bir iş. Çocuklarım inanmış, bu nedenle başarının geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler