Kayseri'den ayrıldı Avrupa devine gidiyor

24.02.2021 - 22:02 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 11:31

Kayserispor ile yollarını ayıran Rumen antrenör Dan Petrescu, İskoç kulüplerinden Celtic’in yakın markajı altında. Celtic, Petrescu’yu aday listesine ekledi.

Kayseri'den ayrıldı Avrupa devine gidiyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Sport İtalya kanalı, geçtiğimiz günlerde Kayserispor’dan ayrılan teknik direktör Petrescu’nun Celtic yolunda olduğunu haberleştirdi. Haberde, “Eski Chelsea oyuncusunun Celtic radarında olduğu” ifadelerine yer verildi.

İtalyan basınında çıkan haber, Neil Lennon’un Celtic kulübünü bırakmasından 24 saat sonra geldi. İskoçya’da son 9 sezondur lig kupalarına ambargo koyan Celtic, bu sezon ezeli rakibi Glasgow Rangers’ın hemen arkasında, tam 18 puan fark yedi. 2010 yılından beri Celtic’de teknik direktörlük yapan Lennon, bu yıl ki başarısız sonuçları ileri sürerek, 11 yıldır bilfiil icra ettiği görevinden istifa etti. 

İskoç ekibi, yeni teknik direktör için bir aday listesi hazırladı. Bu listede Dan Petrescu’da bulunuyor.

Dan Petrescu neden Kayserispor’dan ayrıldı?

Ligde giden kötü gidişatı durdurmak için Kayserispor yönetimi, deneyimli Rumen çalıştırıcı Dan Petrescu’yu göreve getirmişti. Kayserispor ile 8 maça çıkıp 2 galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet alan antrenör, kulübü kümeden kurtaracak bir performans gösteremedi. Petrescu’nun istifasından sonra Kayserispor başkanı Berna Gözbaşı, “Hocamız Dan Petrescu’nun ailevi sorunlarından ötürü yollarımızı ayırdık. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan futbolculuk döneminde tam 8 yıl boyunca İngiltere’de top oynayan Petrescu, İngilizlerin ve Britanya’nın yakından tanıdığı bir isim.

Senin için hazırladığımız haberler