Kayserispor'da Ali Naibi'nin ayrılık sebebi belli oldu

Orhan Gülek
11.11.2021 - 15:43 | Son Güncellenme: 11.11.2021 - 17:35

Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor'un asbaşkanı Ali Çamlı, kulüpte sportif direktör olarak görev yapan Ali Naibi'nin ayrılmasını kendisinin istediğini söyledi.

Kayserispor'da Ali Naibi'nin ayrılık sebebi belli oldu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor'un asbaşkanı Ali Çamlı, kulüpte sportif direktör olarak görev yapan Ali Naibi'nin ayrılmasını kendisinin istediğini söyledi.

"Yönetim anlamında farklılıklar oldu"

Çamlı, teknik direktör Hikmet Karaman ile kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Naibi ile aralarında yönetim anlamında farklılıklar olduğunu ve bu yüzden karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını belirtti.

"Kulüpte olmadan yönetmek istediğini söyledi"

Bu ayrılığın ardından basında ve sosyal medyada farklı yorumlar yapıldığını aktaran Çamlı, "Ayrılığın başka bir nedeni yok. Mesela ben ondan sportif direktör olarak 7/24 kulüpte durmasını istedim. O da kulüpte olmadan yönetmek istediğini söyledi. Bu tür çalışma mantığı farklılarından dolayı yollarımızı ayırdık." dedi.

Çamlı, Naibi'nin kulüpten ayrılırken herhangi bir talepte bulunmadığını, kulübün ise Naibi'nin çalıştığı dönemdeki alacaklarını ödediğini kaydetti.

İlgini Çekebilir
Manuel Fernandes'e ağır suçlama: Ağza alınmayacak küfürler...
Habere Git

"Ne hoca ne de Berna Başkan müdahil oldu"

Naibi'ye bundan sonraki kariyerinde başarılar dileyen Çamlı, "Ali Naibi ile yolları ben ayırdım. Bu konuya ne hoca ne de Berna Başkan müdahil oldu." ifadelerini kullandı.

Kulübün maddi sıkıntılarının olduğunu ve Berna Gözbaşı'nın yüklü miktarda maddi destekte bulunduğunu vurgulayan Çamlı, şöyle konuştu:

"1 lira harcama yapacak durumumuz yok"

"Bizim bunun dışında herhangi bir problemimiz yok. Taşlar yerine oturmaya başladı. Her şey sportif başarıya endeksli. Bu takım sportif manada başarılı olursa maddi sorunların çözüleceğine de inanıyorum. Devre arasına kadar 1 lira harcama yapacak durumumuz yok. Bu durumu hocamız geldiğinde onunla da paylaştık, o da bizi anlayışla karşıladı. Hocamızın elindeki kadro ile bizi devre arasına kadar en iyi yere götüreceğinden eminiz. Devre arasına kadar 7 maçımız var. İnşallah 7 maçı başarılı bir şekilde bitirirsek devre arasında transfer işine bakacağız."

Karaman, Kayserispor'un bu sezon inişli çıkışlı bir grafiği olduğunu ama sezonu iyi yerde tamamlayacaklarını söyledi.

İlk amaçlarının devre arasını küme düşme hattından uzakta bir yerde bitirmek olduğunu vurgulayan Karaman, "Bizim amacımız bu kulübü küme düşme potasından uzak yerlerde oynayacak bir hale getirmek. Takımlar bazen performans üstü oynarlar ama bunu 40 hafta boyunca yapamazlar. Galatasaray'ı yendik, Kasımpaşa'yı yendik, Başakşehir'i yendik. Bunun yansıması 'biz yukarılara oynayacağız' demektir. Hatalarımız, eksiklerimiz mutlaka vardır." ifadelerini kullandı.

"Şampiyon olmadan kendimi başarılı bulmuyorum"
 

Karaman, Kayserispor'un başında çıktığı 11 maçta 15 puan aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben performansımı en iyi sergileyecek bir yaşta Kayserispor'a geldiğimi düşünüyorum. Ben de kendimi geliştiriyorum. Teknik adamlarla iletişim halindeyim. Fenerbahçe maçından önce Pereira'nın dediklerini söylesem manşet olur. Bize de dışarıdan pozitif yorumlar var. Bizi eleştirin ama bir bayrak altında toplanalım. Ben transferleri yapılmış bir takıma geldim. 11 maçta 15 puan almışız. Benim için başarı devre arası Kayserispor'un küme düşme hattından uzak bir yerde olması. Başarı Kayserispor'un tabeladaki sıralamasıyla ölçülür. Ben şampiyon olmadan kendimi başarılı bulmuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler