Yukatel Kayserispor'da Berna Gözbaşı'dan TFF başkanlığı cevabı

Orhan Gülek
08.05.2022 - 15:00 | Son Güncellenme: 08.05.2022 - 15:16

Anneler Günü'nde özel röportaj veren Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, "TFF Başkanlığını düşünüyor musunuz?" sorusuna cevap verdi.

Yukatel Kayserispor'da Berna Gözbaşı'dan TFF başkanlığı cevabı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Anneler Günü'nde özel Sabah'a özel bir röportaj verdi. Türkiye'nin ilk kadın başkanı olan Gözbaşı, futbol, annelik ve iş hayatına dair önemli açıklamalar yaptı. 

"Her Kayserili potansiyel esnaftır"

Memur çocuğu olarak ticarette dünya çapında bir başarınız var. Bu noktaya nasıl geldiniz?

"Asıl sorun hazıra konmak, zorluk yaşamadan tezgâha kurulmak. Annem emekli öğretmen, babam emekli astsubay. Ama ilkokuldan beri coğrafyaya meraklıydım. Hangi ülke ne üretiyor, ne alıyor bunları okuyordum. Memur çocuğuyum ama Kayserili'yim. Ticari zekâmız çocukluktan. Her Kayserili potansiyel esnaftır. Zorluklardan yılmamam ve ömrünün her aşamasında AR-GE'ye (araştırma-geliştirme) önem vermem başarıyı getirdi."

"Ben işimi aşkla yapıyorum"

Bir kadın, anne, iş insanı ve kulüp başkanı olarak her şeye nasıl yetişiyorsunuz?

"Annelik dünyanın en önemli işi. Şirketim, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) çalışmalarım, Danimarka İş Konseyi Başkanlığım, Avrupa Ülkelerinin Avrupa Koordinatör Başkanlığım ve üzerine Kayserispor gelince gerçekten gün yetmiyor. Takvim ile sürekli savaş veriyorum. Az uyuyorum, çok çalışıyorum ve kızımı asla yalnız bırakmamaya, her sorunu ile ilgilenmeye çalışıyorum. Bir şarkı var ya 'Ne yaparsan yap aşk ile yap.' Ben işimi aşkla yapıyorum. Sevmesem, bunu ne vücudun ne bedenin kaldırmaz. Pazar günlerini sevmem mesela. İşe gitmek, çalışmak için pazartesinin başlamasını isterim."

İlgini Çekebilir
Berna Gözbaşı Beşiktaş transfer haberini yalanladı
Habere Git

"Elimi taşın altına koydum"

Başkanlıktaki 3 yılınız için yorumunuz?

"Öldük öldük dirildik ama sonuçta hep dirildik. Amatöre gidecek çok kötü bir yapı vardı. Gerçek anlamda elimi taşın altına koydum, yapılması gerekenin çok üzerinde çalışmalar yaptım. Çok daha üst sıralarda olabilirdik ama olmadı, gelecek seneye inşallah. Ama tüm kamuoyu şunu gördü ki futbol dünyası gibi erkek egemen bir dünyada bir kadın başarılı şeyler yapıyor."

"Trabzonspor'un arayı açacağını tahmin etmedim"

Sezon başında 'Trabzonspor' şampiyon olur demiştiniz, bildiniz? Henüz bitime 2 hafta var ama sezonu nasıl değerlendirirsiniz?

"Üç büyükler istedikleri performansa ulaşamayınca medya ve kamuoyu ayağında biraz sönük kaldı. Ama Anadolu takımlarının başarısı, her takımın her takıma kök söktürdüğü bir lig oldu. Trabzonspor'un geçen sezondan gelen oturmuş kadrosu bu sonucu gösteriyordu ama doğrusu bu kadar da arayı açacağını tahmin etmedim."

"TFF'yi düşünemiyorum bile"

TFF seçim süreci hakkındaki düşünceniz nelerdir?

"Ülke ve global etkiler göz önünde bulundurulup radikal kararlar alınmalı, ezberler bozulmalı. Ülke futbolunun geldiği nokta malum. Yılların uygulamaları yerine yenilikçi yaklaşımlar gerekli."

Sizin de adınız telaffuz ediliyor, 100. yılında TFF'ye başkan olmak güzel olmaz mı?

"Son günlerde bana en sık sorulan soru bu. O kadar yoğunum ki bunu düşünemiyorum bile. Ama bana yakıştıran benden umut bekleyen herkese de şükranlarımı sunuyorum, güvenleri için."

"Times'a haber olmuştum"

Milli maç için Porto'dayken gazeteyi bir açtım Berna Gözbaşı var. Portekiz'de de meşhursunuz. Ne hissediyorsunuz?

"Türkiye-Portekiz İş Konseyi Başkanlığı yaptım. İki ülke arasındaki yatırım, ithalat, ihracat ilişkilerini 2 sene boyunca yürütmüştüm. Portekiz-Türkiye maçı da olunca direkt akla geçmiş dönem başkanı olarak ben gelmişim. Ben pozisyonumu şehrimin ve ülkemin tanıtımı için her fırsatta kullanıyorum. Başkan olduğumda da 'İlk kadın başkan' olarak Times'a haber olmuştum. Emre Demir'i sattığımızda bu benim için sadece bir transfer değildi. Barcelona'nın web sitesinde Kayseri'nin sucuğu, pastırması ve mantısıyla da yer aldık. Sahada futbol oynanıyor ama biz her olaya Kayseri'yi tanıtmak için, Türkiye'yi tanıtmak için bakıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler