Kayserispor'dan TFF'ye 3 puan itirazı

Burak Alaca
24.12.2022 - 19:27 | Son Güncellenme: 24.12.2022 - 19:52

Kayserispor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği 3 puan tenzili cezasına itiraz edeceğini açıkladı. Sarı kırmızılılar perşembe günü başvurularını yapacak.

Kayserispor'dan TFF'ye 3 puan itirazı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi değerlendirme kapsamında kulübe verdiği 3 puan silme cezasına itiraz edeceğini açıkladı.

Kulüpten açıklama geldi

Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç'un yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada "TFF’nin verdiği bu karara 7 gün içinde itiraz hakkımız bulunmaktadır. Tahkim Kurulu’na Perşembe gününe kadar başvuru yapacağız. Süreci her detayıyla enine boyuna inceliyoruz. Hukuki süreç tamamlanmadan detaylı açıklama yapmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Ancak takımımızın, taraftarımızın ve bu kulübe emeği geçen herkesin alın teriyle kazanılan 3 puanın silinmemesi için hukuki ve mali açıdan tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi tüm spor kamuoyunun bilmesini istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

TFF 1. Lig ekipleri de cezaya çaptırıldı

Kriterleri karşılayamayan TFF 1. Lig temsilcileri Altaş Denizlispor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor ve Altay da 3 puan silme cezası ile karşı karşıya kaldı. Yaptırım uygulanan 4 ekip puan cetvelinin alt yarısında yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Süper Lig ekibinin 3 puanı silindi!
Habere Git

2. Lig'den 5 ekip

TFF 2. Lig ekiplerinden ise 5 tanesi puan silme cezası aldı. Bayburt Özel İdare Spor, Baynet İnşaat Balıkesirspor, Menemen Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve Somaspor'un 3'er puanı silinecek.

Kayserispor için 3 puan 3 basamak

Süper Lig'de 14 maç sonunda topladığı 23 puan ile 6. sırada bulunan Kayserispor'un itirazı kabul görmezse puanı 20'ye düşecek ve 9. sıraya gerileyecek. Sarı kırmızılılar 14 maçta 7 kez kazanmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler