Kulüpler ”Hükümet İstifa” Seslerini Kınadı

Orhan Gülek
26.02.2023 - 21:23 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 14:30

Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden "Hükümet istifa" sesleri yükseldi. Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor ve Keçiörengücü gibi takımlar tezahüratları kınadı.

Kulüpler ”Hükümet İstifa” Seslerini Kınadı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe - Konyaspor ve Beşiktaş - Antalyaspor maçlarında taraftarların "Hükümet istifa" sloganlarına bazı kulüpler karşı çıktı. Süper Lig'den Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor, TFF 1. Lig'den ise Keçiörengücü, bu tarz sloganları kınayan bir açıklama yayınladı. İşte açıklama yayınlayan tüm kulüpler...

"Hükümet istifa" sloganları attı

Fenerbahçe-Konyaspor maçındaki hükümet protestosunun ardından, Beşiktaş-Antalyaspor maçında da benzer görüntüler yaşandı. Siyah beyazlı tribünler Dolmabahçe’de Antalyasporlu deplasman tribünün de katılımıyla ‘hükümet istifa' sloganları attı. Bir grup taraftarın da istifa seslerini ıslıkla bastırmaya çalışması dikkati çekti.

Kayserispor "hükümet istifa" sloganlarını kınadı

Arka arkaya iki büyük kulübün hükümet aleyhine attığı sloganlara karşılık Kayserispor’dan geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kayserispor şu ifadeleri kullandı:

"Zilletin karşısındayız"

“Kayserispor camiasının devletin ve milletin yanında olduğunu, şu felaket günlerinde milli acımızı yürekten paylaştığını, tribünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Büyük tepkilere neden oldu

Sarı kırmızılı kulübün istifa isteyen taraftarlara karşı gösterdiği bu tavır sosyal medyada oldukça büyük tepkilere neden oldu. Özellikle Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlar Kayserispor Kulübü’nün paylaşımının altına binlerce mesaj göndererek ‘kimsenin konuşma hakkını elinden alamayacaksınız’ yazdı.

Konyaspor'dan açıklama

Konyaspor, "Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya, Büyük Konyaspor camiası ve taraftarı dün, bugün ve yarın daima devletimizin yanındadır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde, depremzede kardeşlerimizin yaralarını saran devletimizin ve milletimizin acısını acısı bilen 85 milyon Büyük Türkiye ailesinin tarafındayız. Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz" dedi.

Alanyaspor da kınadı

Alanyaspor'dan yapılan açıklamada ise "Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülke olarak kenetlenmeye ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz" denildi.

Keçiörengücü'nden sağduyu çağrısı

Keçiörengücü'nün yayınladığı açıklamada, "Asrın gelaketini yaşadığımız bu günlerde birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşmanın ve kardeşliğimizin 85 milyon olmanın önemini bir kez daha vurgulayarak devletimizin ve milletimizin her zamanki gibi el ele olmasını temenni eder, futbolun siyaset üstü bir organizasyon olduğu bilinciyle tüm taraftarlarımızı sağduyulu olmaya davet ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Kasapoğlu: “Tribünlerde provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor müsabakalarının siyaset üretme merkezleri olmadığını belirterek, provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süper Lig’de yaşanan tribün olaylarına dair basın açıklaması yayımladı.

Bakan Kasapoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülke ve millet olarak; tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bu dönemde, devletimiz ve milletimiz el ele vermiş, yaralarımızı sarmak konusunda sarsılmaz bir irade ortaya koymuştur. Geride bıraktığımız üç hafta göstermiştir ki bu topraklar iyi günlerin mutluluğunu birlikte paylaştığı gibi kötü günlerden de birlik olarak çıkmayı başaracaktır.

Bu büyük felaketin ilk anından itibaren spor dünyası da tek yürek olmuştur. Spor, bu zorlu süreçte birleştiren bir köprü olma misyonunu en güçlü şekilde yerine getirmiştir. Spor camiası topyekün iyilik yarışının içinde yer almış; renk, arma ve forma fark etmeksizin gönüller birlikte hareket etmiştir. Bu örnek duruş, sporun bir tarafıyla rekabet olduğunu ama temelinde dostluk ve kardeşlik barındırdığını tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizin bu birlik ruhuna ve sporun iyileştirici gücüne, depremin yaralarını sarmaya devam edeceğimiz süreçte çok daha fazla ihtiyacı olacaktır.
Ancak her zor dönemde olduğu gibi bu büyük felakette de birtakım çıkar gruplarının yine boş durmadığı, spor camiaları ve tüm kulüpler tek yürek olurken, birilerinin maksatlı provokasyonlara giriştiği görülmektedir. Spor sahaları siyaset alanları değildir. Spor müsabakaları siyaset üretme merkezleri değildir. Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur. Bu acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmaya devam edecek, kamu, özel sektör, sivil toplum ve millet olarak el ele vererek zor günleri birlikte aşacağız. Provokasyonlara da hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.

Zaten tüm kulüpler ve gerçek sporseverler bu misyonu layıkıyla yerine getirmekte ve 85 milyona güç veren birlikteliklere imza atmaktadır. Sporun birleştirici gücüne, bilhassa böyle zor ve sıkıntılı günlerde çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu tekrardan ifade eder, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı dilerim.”

Sivasspor’dan açıklama: "Gün birlik günüdür"

DG Sivasspor Kulübü, futbolun siyasetten uzak kalması gerektiğine vurgu yaparak, "Gün birlik günüdür. Gün yara sarma günüdür" ifadelerine yer verdi.

Sivasspor'dan yapılan yazılı açıklamada, "Karşı karşıya kaldığımız büyük doğal afet, deprem bölgesinde büyük can kaybı ve yıkıma sebep olduğu gibi tüm ülkede de derin üzüntüye ve ağır travmaya yol açmıştır. Devletimiz tüm imkanları ile çalışmalarına devam ederken diğer tüm kurum, kuruluş ve insanlarımız da olağanüstü bir dayanışma ile fedakarca bu çabaya katkıda bulunmaktadır. Bu süreçte futbol müsabakalarının yaralı toplum psikolojisi üzerinde olumlu etkiler oluşturması en büyük temennimizdir. Gün birlik günüdür. Gün yara sarma günüdür. Siyasetin kendisine müdahale etmemesini ilke olarak talep eden futbolun kendisi de özellikle de bu günlerde siyasetten uzak kalmalıdır. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa dileklerken, bölgede hizmet sunan, bölgeye destek veren her kişi ve kuruluşa derin şükranlarımızı ve takdirlerimizi sunuyoruz" denildi.

Başakşehir’den açıklama

Medipol Başakşehir, futbolda söylenecek her şeyin birlik ve beraberlik üzerine olmasını belirten bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığının hatırlatıldığı turuncu-lacivertlilerin yazılı açıklamasında, "Ülkemiz son yüz yılda yaşanan en büyük felaketlerden biriyle karşı karşıya. Başakşehir Futbol Kulübü olarak futbolun muazzam gücünü, iyilik için kullanmanın tam zamanı olduğuna inanıyoruz. Söylenecek her sözün, haykırılacak her kelimenin birlik ve beraberlik üzerine olmasını arzuluyoruz. Tüm futbolseverleri, büyük bir felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde farklı ve faydasız amaçlara hizmet edenlerden uzak kalmaya davet ediyoruz. Bu felaketin yaralarını omuz omuza saralım" ifadelerine yer verdi.

Ümraniyespor: "Tüm takımlar, tüm renkler Türkiye’nindir"

Ümraniyespor, 'Tüm takımlar, tüm renkler Türkiye’nindir' başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, birlik ve beraberliğin öneminine değinilerek, "Ümraniye Spor Kulübü olarak ülkece çok zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Futbol kulüplerinin bir üst kimlik olduğunu; tribünlerin farklı cinsiyet, dil, din, ırk ve siyasi görüşleri olan kişiler tarafından oluştuğunu ve öyle kalması gerektiğini hatırlatırız. Ancak milletimiz ile devletimizin el ele vererek aşabileceğini inandığımız bu badirenin en kısa sürede atlatılmasını temenni eder, her daim milletimiz ve devletimizin yanında olduğumuzu belirtiriz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep FK: Devlet ve milletin tek yumruk olarak birlik beraberlik içerisinde hareket etmeye devam etmek mecburiyetinde olduğumuza inanıyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler