Kaza geçiren Omar Elabdellaoui'nin maaşını kim ödeyecek

05.01.2021 - 14:29 | Son Güncellenme: 05.01.2021 - 17:26

Yılbaşı eğlencesi sırasında elinde havai fişek patlayan ve yaralanarak hastaneye kaldırılan Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui, uzun süre takımdan uzak kalabilir. Peki bu süre zarfında Elabdellaoui'nin maaşını kim ödeyecek, mevzuat bu konuda ne diyor? İşte tüm detaylar...

Kaza geçiren Omar Elabdellaoui'nin maaşını kim ödeyecek

AJANSSPOR - HABER

Elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanan Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui, uzun süre yeşil sahalardan uzak kalabiilir.

Galatasaray Kulübü, Omar Elabdellaoui'nin yüzünde yanıklar olduğunu ve gözlerine aldığı hasarın ileri tetkikler sonrasında anlaşılacağını açıkladı.

Öte yandan Omar Elabdellaoui'nin uzak kaldığı süre boyunca maaşını kimin ödeyeceği soruları gündeme geldi. Milliyet Gazetesi editörlerinden Mustafa Anıklı,  konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mustafa Anıklı "Galatasaray'da yılbaşı gecesi Omar Elabdellaoui, havai fişekle yüzünü yaktı, yaşadıkları da herkesin yüreğini yaktı. Allah kimseye böyle bir şey göstermesin. Ancak, hayatın gerçeklerini de göz ardı edemeyiz ki... Omar'ın ne kadarlık bir süreçte iyileşeceği, bundan sonra futbol oynayıp oynayamayacağı bilinmiyor. Ve bu sakatlığı, bir "iş kazası" olmadığına göre, bunun faturasının ne kadarı Cim-Bom'a yansıyacak? "Böyle bir ortamda bu konuşulur mu?" demeyin. Futbol, profesyonel bir dünya...

6 AYI AŞARSA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLİR

Milliyet Gazetesi editörlerinden Mustafa Anıklı, cümlelerine şu şekiilde devam etti.

Uzun süre takımdan uzak kalacağı tahmin edilen Omar Elabdellaoui'nin maaşını kim karşılayacak; Galatasaray mı, özel sigorta mı, yoksa SGK mı? TFF talimatı, futbolcunun futbol faaliyeti dışında, vaki hastalık veya istirahat halinin altı ayı aşması durumunda, kulübe haklı fesih hakkı tanıyor. Böyle bir durum olursa Galatasaray bunu uygular mı? Bunlar bugünün işi değil diyenlere sözüm; "Yarın artık bugündür."

Elabdellaoui'nin maaşı ne kadar?

Galatasaray Kulübü, Omar Elabdellaoui’ye 3 yıl boyunca ödenecek garanti maaşı da sezon başında açıklamıştı. Sarı kırmızılı ekip, Fas asıllı Norveçli savunmacıya 2020-21 sezonu için 1.300.000 EURO, 2021-22 sezonu 1.350.000 EURO ve 2022-23 sezonu 1.400.000 EURO ödeneceğini bildirdi.

Senin için hazırladığımız haberler