Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten TFF'nin Kararı ve Play-Off Hakkında Açıklama

Akın Ungan
14.03.2023 - 17:54 | Son Güncellenme: 14.03.2023 - 18:58

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF'nin ligden çekilen takımların rakipleri hakkında verdiği karar ve play-off ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten TFF'nin Kararı ve Play-Off Hakkında Açıklama

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'de oynayacakları İstanbulspor maçı hazırlıkları devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Antrenman öncesi kameraların karşısına geçen Güneş, sakatlıkları bulunan oyuncuların durumu hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca deneyimli teknik adam, daha önce TFF'nin ligden çekilen takımların rakipleri hakkında verdiği karar ve play-off ile ilgili konuştu.

"Onları sahada oynarken görmek mutluluk verici"

Depremzede çocukları antrenman tesislerinde ağırlayan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, "Büyük felaketin etkilerini hala yaşıyoruz. Bu etkiler uzun süre devam edecek. Çocuklara destek olmak durumundayız. Bugün buraya gelen çocuklara destek olacağız. Onları sahada oynarken görmek mutluluk verici ama malesef kaybettiklerimizi tekrar rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güneş, "Bu çocukların hepsi bizim. Onlara nasıl destek oluruz, onu yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş kulüp olarak da bu konuda başkan önderliğinde büyük bir kampanya başlattı. Maddi konuda destek olmanın yanı sıra okul desteği de yapıyor. O faaliyetin bir an evvel yapılabilmesi için herkesin desteğini bekliyoruz. BIRAKMAM yazıp, 1903'e göndererek destek olunabiliyor. İnşallah biz de uygun bir zaman yakalayıp oradaki depremzedeleri ziyarette bulunuruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu'ndan Beşiktaş maçı açıklaması: ''Şerefinle oyna, hakkınla kazan''
Habere Git

"Çocuklar orada başka bir dünyadalar"

Şenol Güneş, "Bu sene son depremden sonra olağanüstü bir durum var. Ne olursa olsun onun hüznünü yaşıyoruz. Ama bir yandan da işimizi yapmaya çalışıyoruz. Hayat devam ettiği için devam eden hayatta da moralsizliği azaltmak için bütün faaliyetlerin devam etmesinden, sosyalleşmenin devam etmesinden yanayım. Okulların da açık olmasını isterim. Çocuklar orada başka bir dünyadalar. Öteki durumda eve tıkıldığınızda psikolojik travma başlar" açıklamasını yaptı.

"Akılcı oyunu daha akıcı hale getirmemiz gerekiyor"

Takım hakkında açıklama yapan Güneş şunları kaydetti: "Biz bir süreçten geçiyoruz. Tabii sıralama önemli. Ama bu sene bir dalgalanma geçiriyoruz. Daha iyi bir takım ve daha iyi oyun oynamak zorundayız. Son maçta oynadığımız oyun akılcıydı. Çok basit top kayıplarıyla rakibi ortak ettik. 4-5 pozisyonu son bölümde bulduk. Akılcı oyunu daha akıcı hale getirmemiz gerekiyordu. O da son bölümde yaptığımız çıkıştaki pas yüzdemizi artırmakla olur. Birlikte rakibi karşımıza alıp oynamamız daha iyiye gidiyor"

"Maç bittikten sonra üzülmek yerine maçtan önce iyi düşünmek durumundayız"

Şenol Güneş, "Bir sürece girdik. 5 maç sonunda Karagümrük, Sivas ve Antalya'ya 7 puan kaybettik. Aynı Sivas İstanbulspor'dan 3 tane yedi. Biz Ankaragücü ve Başakşehir'den 6 puan aldık, daha zor görünmesine rağmen... Ama 3 tane daha kolay görünen maçtan da 2 puan aldık. Onun için maç bittikten sonra üzülmek yerine maçtan önce iyi düşünmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Hocası açıkladı: Beşiktaş'ın eski golcüsü ilk kez milli takımda
Habere Git

"Zaten ilk yarıda da onlara 2 puan kaybetmiştik"

Şenol Güneş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "İstanbulspor da iyi bir takım. Kontra atağa iyi çıkıyorlar. Genç, koşan bir takım. Kolay bir maç olmayacaktır. Zaten ilk yarıda da onlara 2 puan kaybetmiştik. Umarım ki güzel bir maçla, güzel futbolla maçı kazanırız"

Sakatlığı bulunan oyuncularla ilgili açıklama

"Ghezzal antrenmana çıkacak. Tayyip Talha bugün ve yarın çıkmayabilir. O bayağı kötü. Darbe gibi görünüyor ama beklemek durumundayız. Onun dışında Omar Colley ve Utku hasta, onlar idmanda olmayacak. Bir de yorgunluk olarak Onur'un arka adalesinde problem vardı. Ama bugün zaten maç oynayanları bir bölümden sonra çıkartacağız"

"Saiss ve Rosier kaliteli oyuncular"

"Oyuncularla maç oynuyoruz. Her oyuncunun iyi oynaması gerekiyor. Omar Colley de iyi ama Romain Saiss de çok iyi bir oyuncu. Hakikaten kaliteli bir oyuncu. Rosier de öyle. Şu anda oynamadı diye bunlar kenara atılacak oyuncular değil. Rekabetin daha üst seviyeye çıkacağı bir kadro oluşturabilirsek gelecek yılları da kurtarır. Şu anda sağ tarafta Rosier ve Onur var. Stoperde sağ ayaklı Tayyip, Welinton var, sol ayaklı Saiss ve Omar Colley var. Rekabet var. Bunun olumlu yansıması lazım. Aynı zamanda orta sahada topu tutmamız, rakibe hücum etmemiz de rakibin gelmesini engelliyor. Bu maçta mesela daha fazla pozisyon üretebilirdik, onu yapmadık. Hem savunmayı hem hücumu toparlayabilirsek... Çok gol yiyen bir takımdık, şimdi az gol yiyen takım olduk ama o da yetmiyor. Hem gol atıp hem gol yememek lazım"

İlgini Çekebilir
Ünlü yorumcudan Beşiktaşlı futbolcuya gönderme: "Beni hiç heyecanlandırmıyor"
Habere Git

"Fenerbahçe, Giresun, Trabzon maçları var, hiçbiri kolay değil"

"Milli maçlardan sonra hemen Fenerbahçe maçı var ki o maça bakarsak Fenerbahçe ile başlayan Giresun ve Trabzon ile devam eden yeni maçlar başlayacak. Hiçbiri kolay değil"

"Yerli, yabancı bayağı bir oyuncumuz milli takıma gidecek"

"Bütün Türk oyuncular hazır. Ama onların hazır olması yetmiyor. Onlar hep hazır olacaklar, hocalar çağıracak. Ama hocalar çağırır, çağırmaz ona saygı duyarız. Nihayetinde milli takıma bütün oyuncular aday ama hocalar hepsini alamaz. Bir kadro yapacak, onun aldığı kadro da en iyisi olacak. Kendilerine başarılar diliyorum, milli takım hepimizin. İlla bizden alır diye bir şey yok. Ama bizim hem yerli hem yabancı bayağı bir oyuncumuz milli takıma gidecek gibi gözüküyor. En fazla 13 kişi kalabilir"

"Bu boşlukta Ümraniye ile hazırlık maçı yapacağız. Daha sonra Azerbaycan takımı vardı. 4-5 gün önce konuştuk. Tarihi tam netleşmedi. 21-24 arası dedik, onlar 25 dediler. Tarihi tam bilmiyorum. Onun dışında boş haftalarda Giresun ve Başakşehir var bildiğim kadarıyla"

"Kararların değiştiğini gördüm ben daha önce"

"Görüşlerimi çok açık söylüyorum. Tartışmalar yapılabilir, kararlar da değişebilir. Çünkü değiştiğini gördüm ben daha önce. Ne zaman değişmedi ki kararlar? Bu sene için de gelecek sene için de değişen kararları ben söyleyebilirm..."

"Beşiktaş'a şunu yapmasınlar, zaten biz gerideyiz"

"İstekleriniz olabilir ama şartlara göre değişimler de olabilir. Burada maksat çıkıp kavga yapmak değil. Beşiktaş'a şunu yapmasınlar, zaten biz gerideyiz, Antep maçındaki kırmızı kartı gösterenler, başka maçta göstermediler. Orada olay bitti zaten. Karar verildi ama karar değiştirildi. Ondan sonra bütün maçlarda verilseydi"

"Biz kötü niyet ararsak buluruz"

"Biz kötü niyet ararsak buluruz, onlar da bulabilir. Biz böyle söyleyince 3 puan, 6 puan bekliyor deniyor. Oynanmadan kazanılan maç var mı? Öyle bir şey diyen de yok zaten"

"Kazanan da sen, şikayetçi olan da sen... Bizden ne istiyorsunuz ya?"

"Olağanüstü bir durum vardır, başkan öyle söylediğinde senin kötü niyetin var deniyor. Sonra ne oldu? Başkanın dediği mi oldu, yok. Eğer kazanma düşüncen varsa kazanan da sen, şikayetçi olan da sen... Bizden ne istiyorsunuz ya?"

Senin için hazırladığımız haberler