Ceyhun Kazancı'dan Kadro Dışı Kalan Saatcı Ve Transfer Açıklaması | Beşiktaş Haberleri

13.07.2022 - 14:47 | Son Güncellenme: 13.07.2022 - 15:26

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Beşiktaş'ta Sportif Direktör Ceyhun Kazancı, Serdar Saatçı'nın kadro dışı kalması ve transfer süreci hakkında konuştu.

Ceyhun Kazancı'dan Kadro Dışı Kalan Saatcı Ve Transfer Açıklaması | Beşiktaş Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’nın Bad Haring bölgesinde sürdüren Beşiktaş'ta Sportif Direktör Ceyhun Kazancı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Gayet güzel ve verimli bir kamp geçiriyoruz"

Kazancı, "Gayet güzel ve verimli bir kamp geçiriyoruz. İki hazırlık maçı oynadık. Hem eksiklerimizi hem de kampta yer alan genç oyuncularımızı değerlendirebilmek adına da son derece verimli güzel bir süreç... İnşallah İspanya kampı da aynı verimlilikle geçer ve lige hazır bir şekilde başlarımız. Bütün temennimiz bu.

"Bazı oyuncularla ilgili görüşmelerimiz var"

Takım kadrosu için optimim sayının doğru sayının 25 kişi olduğunun kanaatindeyiz. Daha önce 6-7 transfer yapıp, bünyemizdeki genç oyuncularımızdan da A takıma alacağımız isimler olacağını söylemiştik. Şu an buna paralel şekilde ilerliyoruz. 

Ana çatıyı kurmuş olduk. Bundan sonra pek tabi eklemeler olacaktır. Basında adı geçen ve geçmeyen bazı oyuncularla ilgili görüşmelerimiz var. Şu an 12 yabancı oyuncumuz var. Hasic'i saymıyorum çünkü o 14+3 statüsünde. Yabancı oyuncu anlamında bir takım eklemeler olabilir. Bu iki kamp sürecini bitirdikten sonra teknik heyetimiz ihtiyaç gereken bölgeleri belirler ve ona uygun çalışmalar yapılır. Onun dışında defansa bir Türk stoper almak için çalışmalarımız devam ediyor.

Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'nun durumu

Rıdvan için E.Frankfurt'un teklifi olduğu dönemde Torino'nun da teklifi olmuştu. Lakin sonrasında o ilgi devam etmedi. Daha doğrusu teklifi istediğimiz düzeylere gelmedi. Ondan sonra da Torino'dan başka bir teklif yok. Rıdvan ve Ersin akademimizden yetişen çok değerli kardeşlerimiz. Rıdvan şu an burada. Devam eden, aslında ara verilmiş bir süreç var. Bizim Frankfurt'tan farklı farlı isteklerimiz olduğu için sürecin sekteye uğradığıyla ilgili bazı spekülasyonlar var ama bu doğru değil. Frankfurt'un planladığı bir oyuncu satışı vardı. O henüz gerçekleşmeyince şu an için Rıdvan'ın transferini durdurdular. 

"Rıdvan şu an bu takımın bir oyuncusu"

Zaten aksi bir şey olsaydı transfer görüşmelerinin başlamasından bu yana 1 ay geçti. Başka bir takviye yaparlardı ama onu da yapmadılar. Rıdvan şu an bu takımın bir oyuncusu. Sözleşmesi de uzatılır. Bu oyuncular bedava mı gidecek endişesi var ama ne rıdvan ne Ersin bu kafada değil. Zaten görüşüp konuşuyoruz. Onlar bu ailenin uzun zamandır birer ferdi ve Beşiktaş'ı terkedip gitmek gibi de bir niyetleri yok. Tabii her futbolcunun hayali var Avrupa'ya gitmek gibi... Bizde destek olabilecek durumdaysak elimizden geleni yaparız. 

"Ersin ve Rıdvan arasında en ufak bir sorun yok"

Frankfurt sürecinde de bunu yaptık. Olmadı ama belki yarın olacak. Bizim dileğimiz sürecin olabildiğince hızlı sekilde netleşmesi ki biz de ona göre planlamamızı yapabilelim. Rıdvan'ın da bir numaralı hedefi Beşiktaş'a para kazandırıp ondan sonra hayallerini gerçekleştirmek. Dolasıyıyla bizimle Ersin ve Rıdvan arasında en ufak bir sorun yok. 

"Ersin için gelen resmi bir teklif yok"

Ersin için gelen resmi bir teklif yok. Olmasa da iki oyuncumuz da takımda kalıp devam ederler, sözleşmelerini de uzatırlar. Hiçbir sorun olmaz.

Serdar Saatçı’nın kadro dışı bırakılması

Aslına bakarsanız çok da büyütülecek uzatılacak bir konu değil bu. Serdar Saatçı konusunda hocanın bir disiplin kararı oldu maç içinde. Disiplin talimatnamemiz var, değerlerimiz var. Akabinde hocanın raporu ve yönetim kurulunun kararıyla hızlıca uygulamaya geçtik. Serdar bizim kardeşimiz, evladımız ancak bir hata yaptı. Bunu çok farklı yerlere çekmenin de uzatmanın da bir anlamı yok. Kontrat konusuyla bu durumu ilişkilendirmenin hiçbir anlamı yok. İlgisi yok çünkü… Dün yaşananlar gördüğünüzden ibaret. Bundan sonrası artık İstanbul'da görüşülür. Yapıcı bir çözüm için Beşiktaş'ın değerleri var, yaptığı hareketler bize uygun gelmedi. 

"39.5 derece ateş konusunda yanlış bir bilgilendirme var"

Kapıya vurma konusuna girmeyelim. Disiplin talimatnamesine aykırı bazı hareketleri oldu ki bu karar alındı. Ancak 39.5 derece ateş konusunda yanlış bir bilgilendirme var. Kendisi de böyle bir röportaj verdiğini düşünmüyorum. 37,7 derece ateşin üzerinde ateşi olan bir oyuncunun oynaması zaten mümkün değil. 

Bizim sağlık ekibimiz var her türlü kontroller yapılıyor. Zaten bütün antrenmanlara çıkıyor. Kendisi de bildiğim kadarıyla bu haberi yalanladı.. Böyle bir açıklama yaptığını düşünmüyorum.

Emirhan Topçu ve Emrecan Uzunhan transferi ne durumda?

Hem Emirhan Topçu hem de Emrecan Uzunhan için İstanbulspor ve Çaykur Rizespor ile görüşmelerimiz oldu. İkisi de çok değerli ve potansiyelli oyuncular. Kulüpleri de oyuncuları için bir değer biçiyor çok doğaldır. Her ikisiyle de ilgili süreç devam ediyor. Birinden biri diye bir şey yok. İkisi de olabilir, ikisi de olmayabilir ama her ikisini de alabilmek için yoğun gayret içerisindeyiz. Umarım ikisini de kadroya katabiliriz. İki transfer de belli bir noktaya gelmiş durumda.

Rosier için 'Ne kadar istersiniz?' gibi sorular geldi

Rosier için ve birçok oyuncumuz için menajerlerden 'Ne kadar istersiniz?' gibi sorular geldi ancak kulüp bazında resmi bir teklif ya da ilgi yazısı gelmedi. Gelirse değerlendirilir bakılır, ancak Rosier bizim çok değerli bir oyuncumuz. Ciddi yatırım yaptığımız bir oyuncu. Yakın gelecekte böyle bir gelişme olacağını sanmıyorum. Ocak ayına bıraktığımız bir transfer de yok. Transfer çok uzun süren bir süreç. Gelecek sezonun yaz dönemi ile alakalı dahi çalışmalarımıza başladık. Sözleşmesi biten oyuncular var ve takip ettiklerimiz de var bunların arasında.

"Salih ve Kartal gayet iyi performans gösteriyorlar"

Türkiye'de şöyle bir algı var; bir oyuncu kiralık gittiği zaman ondan artık medet umulmuyor. Ama bizde kesinlikle böyle değil. Salih ve Kartal gayet iyi performans gösteriyorlar. İspanya kampında da bizimle olacaklardır. Hoca da onların performansından memnun.

"Bütün yapılan transferler hocamızın istediği isimler"

Hocamızın yaptığımız transferlerden memnun olmama gibi bir durumu yok. Bütün yapılan transferler kendisinin istediği isimler. Hocanın onayı almadan transfer yapma gibi bir durum söz konusu değil.

"Weghorst'un 10 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu var"

Weghorst'un 10 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu var. Oyuncular mutlu olduğu zaman, kalmak istediği zaman sizler çok daha kolay baskı yapabiliyorsunuz. Oyuncuyu kiraladığımız Burnley'in Premier Lig'e çıkıp çıkmayacağı önemli. Eğer çıkamazlarsa bizim için işlerin daha kolay ilerleyeceğini düşünüyorum. Ama öncelikle oyuncu mutlu olsun, kalmak istesin, ondan sonra mutlaka bir çözün bulunuyor. Opsiyon sadece bir rakam.

Önder Karaveli'nin görev tanımı

Önder Karaveli'nin görev tanımı, geçen sezon da şekillenmişti. Tam titre olarak şu an görüşüyoruz. Şu anda bir şeye karar kıldık ancak tam net açıklama gününe bırakalım. Akademiden hangi oyuncuların yükseleceği, kiralık oyuncuların gelişimi gibi konulara bakacak Önder Hoca. A takım ile akademi arasında bir köprü görevi görecek. Aşağıdan yukarı geçişte her türlü planlayan kişi olacak. Tabii ki Valerien hocayla koordineli olarak çalışarak…

"En uzun süren transfer süreci Weghorst oldu"

Tüm transferlerimizin farklı farklı hikayesi var. Ama en uzun süren transfer süreci Weghorst oldu. Hem kendisiyle hem de kulübüyle birçok görüşme gerçekleştirdik. İlk temas nisan ayında gerçekleşti. Sözleşmesinde küme düşerse 5 büyük lige kiralanabilir maddesi vardı, biz bunu lehimize kullanabileceğimizi düşünüyorduk. O yüzden son hafta maçlarını heyecanla izledik. Çok detaylı bir süreç oldu. Wout, Beşiktaş’ın büyüklüğünü kendi gelişimi ve Dünya Kupası’nda Hollanda Milli Takımı’nda yer almak için Beşiktaş’ta forma giymesinin önemini anladı.

Romain Saiss sakatlığı

Romain Saiss, Beşiktaş'ı yoğun şekilde takip ediyordu. Çok iyi teklifler olmasına rağmen Beşiktaş ile kupalar kazanmak istediğini ve coşkulu taraftarların önünde oynamak istediğini söyledi. İspanya kampında takıma katılacaktır.

"Tayfur ve Fassnacht listemizde"

Tayfur ve Fassnacht listemizde bulunan oyuncular. Şartlar değişebiliyor, iki oyuncu ile de görüşmelerimiz var. Transfer yapmış olmak için transfer yapmayacağız. Şu anda 2 yabancı kontenjanımız boş durumda.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Serdar Saatçı patladı! Menajerler yüzünden mi?
Habere Git

"Rezerv Lig konusunda biraz zamana ihtiyaç var"

Kural her ne kadar 14+3 olsa da sahadaki oyuncu 8. İlla dolduracağız diye bir şey yok. Şu an 12 yabancımız var. Duruma göre yabancı oyuncu hamlesi de yapabiliriz. Rezerv Lig konusunda biraz zamana ihtiyaç var. Sistem netleştiğinde bakacağız ancak bizim için kapalı kutu şu an. 3 günde 3 transfer bitti gibi düşünülüyor ancak öyle değil. Hiçbir zaman tedirginlik yaşamadık. Şu ana kadar gayet plana uygun hareket ediyoruz. Çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray çok istedi, Fenerbahçe imzayı attırdı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler