Kazımcan Karataş Analizi

04.01.2020 - 17:27 | Son Güncellenme: 04.01.2020 - 17:46

Kazımcan Karataş Analizi

Kazımcan Karataş Kimdir?

Kazımcan Karataş Kimdir?

 

16 Ocak 2003 doğumlu olan Kazımcan Karataş Forvet... 16 yaşındaki futbolcu 2013 yılında Altay alt yapısında futbola başladı ve o günden bu yana siyah-beyazlı İzmir ekibinin formasını giyiyor.

U14'te 43 maçta 14 gol, U15'te 24 maçta 16 gol, U16'da 13 maçta 3 gol ve U17 Elit Akademi Ligi'nde 28 maçta 23 gol kaydetti.

 

Üç kez U17 Milli Takımı'nda Guatemala, Senegal ve Nijerya maçlarında forma giydi.

PROFİL:

 

Doğum Tarihi:  16 Ocak 2003

Yaş: 16

Boy: 1.82

Kilo: 76

Mevki:  Santrafor

Yan Mevki:  Sol Açık – Sağ Açık – Forvet

Takım:  Altay SK

Gelmesi Muhtemel Takım: Galatasaray - Trabzonspor

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor

Sözleşme Bitiş Tarihi: 30.06.2022

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Fiziksel Kapasite: 

1.82 m boy ve 76 kg ağırlığında olan Kazımcan, tüm izleyiciler tarafından fiziğine en çok dikkat edilen oyuncular arasında yer almıştır. Fiziği ile dikkatleri çeken Kazımcan U17 milli takıma aldığı davet ile ismini daha çok gündeme getirmeye başladı. Güçlü rakiplere karşı fizik olarak üstünlük sağlamasını biliyor. Girdiği ikili mücadelelerin %75’i gibi kazanma oranına sahip. Bu oran bulunduğu konum için çok iyi derede.

Hava Hakimiyeti:

Duran toplar ve yan toplarda doğru pozisyon almasını biliyor. Sıçrama özelliği ve zamanlama olarak havadaki mücadelesiyle takıma katkı sağlıyor.  Hava mücadelesi iyi durumda ve takımın kullanacağı kornerler de her zaman tehlikeli olmasını iyi biliyor. Duracağı yer, vuracağı yer her zaman önceden planlanmış. Kafa toplarında kendini biraz daha geliştirmesi lazım. Bulunduğu konumda sorun yaşamıyor fakat bir üst seviyede vuruşları çok zayıf kalabilir. Özellikle bu fizikte bir oyuncu için gelişmesi ve daha odaklanması lazım.

Şut Kapasitesi:

 Sol ayağı kuvvetli bir oyuncu. Zaman zaman serbest vuruşlardan attığı gol ve uzaktan çektiği şutları ağlara girdiğini görebiliyoruz. Takım hızlı atakta iken ceza sahası dışından çektiği sert şutlarla takımın gol bulmasını sağlıyor. Serbest vuruşlar olduğu zaman topun başına geçiyor ve büyük soğukkanlılıkla şutlar çekiyor. Gol oranı yüksek olan bir oyuncu.

Topa Baskı Kurma:

 Kazımcan mücadele özelliğini her geçen gün daha çok geliştiren bir oyuncu profiline sahip. Bu mücadele yapısı takım için olumlu sonuçlara yer veriyor fakat bu mücadelesinin takıma zarar verdiği zamanlarda oluyor. Topa baskı kurarken hırsına yenik düşüp çoğu zaman agresifleşme oluşuyor. Takıma zarar olarak geri dönüyor. Yaptığı sert müdahalelerle takımın eksik kalmasına kadar gidebilecek yol açıyor. Bu yönden kendine çekidüzen vermesi ve hırsına yenik düşmemesi lazım. Gelişmesi için sakinleşmesi gerekiyor. Yüksek enerjiye sahip, rakip takımın stoperlerini boğarak baskı kuruyor. Rakibin ani atağa çıkmasını engellemekte başarılı oluyor. Bunun yanı sıra topu takıma kazandırma da yapıyor. Sadece 3. bölgede değil 2. ve 1. bölgede de baskı kurmayı bırakmıyor. Atlet yapısı olmasına rağmen rakipten yediği çalımın karşılığını vermesini biliyor. Çalım yedikten sonra rakibin peşini bırakmıyor ve tekrardan önüne çıkmayı başarıyor.

Pas Kapasitesi:

 Orta saha güçlü olduğu zamanlar onlardan aldığı pasları hızlı çıkışlarda kanat oyuncularını atağa çıkaracak pas kalitesine sahip. Attığı paslardan sonra içeri doğru koşular yapıyor. Ayaklarına hakim ve attığı paslarda %75 gibi isabet oranına sahip. Kanat olarak oynadığı zamanlar açık alan bulduğu zamanlar kaliteli paslar atıyor, düzgün ortalar kesiyor. %40 orta başarısına sahip.

İstikrar:

 Şu ana kadar Altay altyapısında çıktığı maçlarda her geçen gün daha çok verim vermeye başlıyor. Bu U17 milli takıma aldığı davet ile daha çok net şekilde gözüküyor. Büyük bir sakatlık yaşamadı, tekrar eden sakatlığı da bulunmuyor. Üst seviyeler de özellikle Süper Lig’de zaman zaman forma şansı verilebilir. Ziraat Türkiye Kupası eleme maçlarında denenip tecrübe kazanması sağlanabilir.

Skor Katkısı:

 U14'te 43 maçta 14 gol, U15'te 24 maçta 16 gol, U16'da 13 maçta 3 gol ve U17 Elit Akademi Ligi'nde 28 maçta 23 gol kaydetti. Kariyerinin başından olan genç oyuncu alt takımlarında bu tip bir katkı standardının bulunması da önemli ve onu tanımlamakta kolaylık sağlayacak bir veri. Zaten oyuncuyu izlediğinizde de hücumdaki dominantlığını rahatlıkla fark etmeniz mümkün.    

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  04.01.2020

 Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

 

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler