Kazımcan Karataş'tan gelen para Altay'ın borcuna gitti!

24.06.2022 - 12:20 | Son Güncellenme: 24.06.2022 - 17:12

Altay, şu ana kadar yollarını ayırdığı Kazımcan Karataş, Martin Rodrigues ve Murat Akça'dan 30 milyon TL kazandı. Ancak bu para kulübün borçlu olduğu kurumlara gitti.

Kazımcan Karataş'tan gelen para Altay'ın borcuna gitti!

Nazım Türknas / Volkan Yılmaz - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'den 371 milyon TL borç yüküyle 1'inci Lig'e düşen Altay'da hareketli saatler yaşanıyor. İzmir ekibi, bir yandan futbolcu satarak borç yükünü hafifletmeye çalışıyor bir yandan gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya çalışıyor.

Satışlardan 30 milyon TL geldi

Altay, Galatasaray ve Beşiktaş'ın da istediği Kazımcan Karataş için Eyüpspor'a anlaşma sağlandı. Yine geçen sezon başarılı bir performans sergileyen Martin Rodrigues DC United'a transfer oldu. Stoper Murat Akça, 1.1 milyon TL ödeyerek kendi bonservisini aldı. Siyah beyazlı takım bu satışlardan kasasına 30 milyon TL koydu.

Para kullanılamıyor

Altay, bu satışlardan gelen parayı transferde kullanamıyor. 30 milyon TL kulübün resmi borçlu olduğu kurumlara gitti. Yani kaynağından kesildi. 

İlgini Çekebilir
Kazımcan Karataş'ı Galatasaray derken Eyüpspor kaptı
Habere Git

Takımda kalanlar

Altay bugün topbaşı yapacak. Kamp yeri olarak Afyon belirlendi. Siyah beyazlılarda İbrahim Öztürk, Özgür Özkaya, Tolga Ünlü, Zeki Yıldırım takımda kaldı. Ayrıca gelecek sezon kadroda bulunan ancak hiç forma giymeyen Jasmin Scuk'un yeni sezonda takımda bulunacağı öğrenildi. Deniz Kadah ve Eric Björkander devam edilecek futbolcular arasında.

Poko veda ediyor

Sözleşmesi sona eren Andre Poko ise 1 milyon dolarlık teklif aldı.  Uzun süredir Türkiye'de ter döken oyuncunun yeni rotasının Arap Yarımadası olması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler