İlker Yağcıoğlu: "Kazımcan yerine Roberto Carlos olsa Ankaragücü maçı yine kaybederdi"

Ali Bozkurt
18.02.2024 - 22:01 | Son Güncellenme: 18.02.2024 - 22:05

Süper Lig'de Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar'ın performansını ve Kazımcan Karataş'ın ıslıklanmasını TRT Spor'un Stadyum programında Tugay Kerimoğlu ve İlker Yağcıoğlu değerlendirdi.

İlker Yağcıoğlu: "Kazımcan yerine Roberto Carlos olsa Ankaragücü maçı yine kaybederdi"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 26'ncı haftasında Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü'nü Kerem Demirbay, Davinson Sanchez ve Mauro Icardı (P) golleriyle 3-0 mağlup etti. Galatasaray'ı TRT Spor'un Stadyum programında Tugay Kerimoğlu ve İlker Yağcıoğlu değerlendirdi. 

"Galatasaray 3 puanı yüzde 90 cebine koyuyor"

Galatasaray'ın galibiyetini değerlendiren İlker Yağcıoğlu, "Perşembe günü yüksek tempolu bir maç oynandı. Galatasaray öyle bir başladı ki maçta üst üste 3 pas yapamayan bir Ankaragücü vardı. 
Galatasaray 1-0 öne geçtiğinde 3 puanı yüzde 90 cebine koyuyor. 3-0 olduğunda hakemin maçı bitirmesi lazımdı. 2. yarıda tempoyu düşürdüler. Kağıt üstünde zor gözüken bir maçı çok kolay geçtiler" dedi.

"Köhn iyi duruyor"

Galatasaray'ı ve yeni transfer Derrick köhn'ü değerlendiren Tugay Kerimoğlu, "Bugün kazanma isteği ön plandaydı. Direklerin adamı Oliveria geri döndü. Köhn ile Galatasaray'ın sol kanatında artık problem olmayacak gibi duruyor. Köhn görüntü itibarıyla iyi duruyor ama derbilerde de görmek lazım. Sparta Prag maçı öncesinde burada kazanıp gitmek moral kazandırır. Kime sorarsanız zevk aldınız mı diye herkes evet diyecektir." ifadelerini kullandı.

"Ligde makas açıldı"

İlker Yağcıoğlu, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk mücadelesini şu sözlerle yorumladı: "Ligdeki makas tuhaf bir şekilde açıldı. Üstte iki takım var diğerlerinin hiçbirinin puan alacak hali yok gibi. 
Bunlar herhalde tüm maçlarını kazanarak gidecekler. Böyle bir puan ortalaması yok!"

"Berkan, Genoa'da değişmiş"

Tugay Kerimoğlu, Berkan Kutlu'yu şu sözlerle övdü: "Ben Berkan'ın görevini yaptığını düşünüyorum. Fazla sırıtmadığı bir ortamda o bölgeyi mücadelesiyle kapattığını düşünüyorum. Torreira ile karşılaştırmak saygısızlık olur ama saha içerisinde verilen her görevi, hangi pozisyon olursa olsun yüzde yüzünü vermeye çalışan bir Berkan var. Genoa'da bakış açısı değişmiş. Hiç paniklemiyor."

"Kazımcan yerine Roberto Carlos olsaydı Ankaragücü bu maçı yine kaybederdi"

İlker Yağcıoğlu, Galatasaray'dan Ankaragücü'ne kiralanan Kazımcan Karataş'ın ıslıklanması hakkında ise şunları söyledi: "Tamamen yanlış. Bu olduğu müddetçe de bir adım öteye gidemeyiz. dün Tarık bugün Kazımcan, yarın bir başkası. Böyle bir şey olabilir mi ya? İlk devreye bakıyorsun Galatasaray 31 kere ceza sahasına girmiş. Kazımcan'ın yerine Roberto Carlos olsaydı Ankaragücü bu maçı yine kaybederdi. Bu öküzün altında buzağı aramak. Böyle devame edersek hiçbir şey olmaz bizden."

"Emre Belözoğlu'nun konuşmasını beklerdim"

Kazımcan Karataş'ın ıslıklanması hakkında Tugay Kerimoğlu ise, "Emre Belözoğlu'nun maç sonunda Kazımcan ile ilgili konuşmasını beklerdim. Hocanın senle ilgili 2 şey demesini beklersin. Oyuncu bekler bunu her zaman. Nasıl moralini, motivasyonunu yükselteceksiniz artık?" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler