Kazım'ı solladı, zirveye çıktı!

06.03.2017 - 09:07 | Son Güncellenme: 06.03.2017 - 09:07

Türk yıldız, Hollanda’yı kasıp kavurmaya devam ediyor. Twente formasıyla Willem kalecisini yolladığı füze ile avlayan 19’luk genç yetenek ülke basınını mest etti, ulaştığı istatistikle Hollanda Ligi’nde en çok gol atan Türk oyuncu oldu.

Hollanda Eredivisie’de Twente forması giyen A Milli golcümüz Enes Ünal, takımının Willem’i 2-1 mağlup ettiği 25. hafta mücadelesinde kaydettiği golle gündeme oturdu. 42. dakikada kaleye yaklaşık 35 metre uzaklıkta topla buluşan 19 yaşındaki genç yetenek, çıkardığı enfes füzesiyle ağları havalandırdı ve takımına 3 puanı kazandıran isim oldu.

‘Hiçbir Türk bunu yapamadı’

Bonservisi Manchester City’de olan genç forvet 23 maçta 12 gole ulaşırken, bir dönem Feyenoord formasını giyen ve 11 gol atan Colin Kazım’ı geride bırakarak Hollanda Eredivisie’de en çok gol atan Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Hollanda basını da Enes’in enfes golü ve yükselen performansını göklere çıkardı. De Telegraaf, “Twente Enes’in müthiş şutuyla kazandı. Ligdeki gol sayısını 12’ye çıkaran genç oyuncu kadar başka hiçbir Türk bu sayıya ulaşamamıştı” yorumunda bulundu.

Voetbal ise, “Enes’in klas vuruşu Twente’ye zaferi getirdi. 12 golüne ulaşan Enes’in sert ve düzgün şutunu çıkarmak için Willem kalecisini çabası sonuçsuz kaldı” diye yazdı.

Senin için hazırladığımız haberler