Keçeli: Beşiktaş kayrılıyorsa neden lider değil?

17.04.2018 - 16:00 | Son Güncellenme: 17.04.2018 - 16:00

Keçeli: Beşiktaş kayrılıyorsa neden lider değil?

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak Fenerbahçe – Beşiktaş maçına dair görüşlerini paylaştı. Kocaman’ın algı oluşturmaya çalıştığını savunan Keçeli, derbinin hakemi Mete Kalkavan’a da güvendiğini dile getirdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Beşiktaş 5 maçı da kazanacak güçte”

Bugüne kadar oynanan maçlarda Beşiktaş, sanki tutuluyor. Sanki önündeki engeli aşıp da maçı farklı kazanamıyor. İşi Cenk’in gidişine bile bağladık. Son 3 maçta Beşiktaş’ta bir yırtılma oldu. Babel ve Talisca, Beşiktaş’ın isteğini sahaya yansıttı. Kalan maçlarda da böyle olacağını düşünüyorum. Beşiktaş, Galatasaray’dan ikili averajda şu anda önde. Ama her şey Beşiktaş’ın elinde değil. Kendi maçlarını kazanacak ve diğer maçlara da bakacak. Bu nedenle önümüzdeki 5 maç çok kritik. Böyle geniş çaplı bir yarışmaya uzun yıllardır futbolun içinde olan biri olarak pek tanıklık edemedik. Ligin böyle geçmesinden keyif alıyorum.

“Kimse derbi hakkında ahkam kesmesin”

Derbi maçlar büyük maçtır. Önceden sonucunu kestirmek kolay değil. 3 büyüklerden birinin çok formsuz olduğu dönemlerde bile farklı sonuçlar çıkabiliyor. Uzun yıllar önce yedeklerle çıkan Galatasaray, Fenerbahçe maçında beraberlik alınca herkes şaşırmıştı. Maç Kadıköy’de oynanacak ama Beşiktaş’ın neler yapabileceğini biliyoruz. Beşiktaş çıkıp oynayacak. Sonucu kimse bilemez, kimse derbi için ahkam kesmeye kalkmasın.

Keçeli’den Aykut Kocaman’a sert eleştiri

Aykut Kocaman bu senenin en büyük handikaplarından biridir. Kocaman, Beşiktaş’ın kollandığını, kayrıldığını söylüyor. Buna da kendisinin engel olmaya çalıştığını söylüyor. Bunu söylediği dönemlerde de Beşiktaş dördüncüydü. Beşiktaş, TFF tarafından kayrılıyorsa açık ara lider olmalıydı. Aykut Kocaman, Fenerbahçe taraftarına hoş görünmeye çalışıyor, şövalye gibi davranıyor.

“Cezalar tuhaf şekilde verilmişti”

Gergin bir maç beklemiyorum. Olmasını da istemiyorum. Evet ilk maç olaylı geçti. İlk maçta Quaresma kart görmüştü. Ceza aldı. Ama cezalar da tuhaf şekilde verildi. Fenerbahçe’den kimseye ceza verilmedi. Hakem açısından da zor bir maç. Oyuncular da gergin oluyor derbilerde. Maça Mete Kalkavan verildi. Kendisinin iyi bir yönetim göstereceğinden bir şüphem yok. Başka bir hakem de verilmiş olsa aynı şeyleri söylerdim.

“Birilerinin dolduruşuyla hareket edeceğini düşünmüyorum”

Hakemler, birilerinin menfaati doğrultusunda hareket edecek insanlar değil. Mete Kalkavan’ın yerine kim verilirse verilsin aynı şeyleri söylerdim. Birilerinin dolduruşuyla hareket edecek hakemler olduğunu düşünmüyorum. Elit hakemlerimiz var. Mete Kalkavan çıkacak ve sonuna kadar maçı hakkıyla yönetecektir. Kendisine güveniyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler