Kediye saldıran West Ham Unitedlı futbolcu Kurt Zouma mahkemeye çıkacak

Orhan Gülek
24.05.2022 - 13:54 | Son Güncellenme: 24.05.2022 - 14:03

Kedisine zarar verdiği videosu ortaya çıkan İngiltere Premier Lig ekibi West Ham Unitedlı futbolcu Kurt Zouma, mahkeme karşısına çıkacak. İşte detaylar

Kediye saldıran West Ham Unitedlı futbolcu Kurt Zouma mahkemeye çıkacak

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig ekibi West Ham'ın savunma oyuncusu Kurt Zouma, şubat ayında internette kedilerine tekme attığını gösteren bir videonun yayınlanmasının ardından Hayvan Refahı Yasası uyarınca mahkeme karşısına çıkacak.

Kurt Zouma için iddianame hazırlandı

İngiliz basınından BBC'nin haberine göre, kedilerine tekme attığı videonun ortaya çıkmasından sonra hakkında soruşturma açılan 27 yaşındaki stoperin, "Gereksiz yere acı çektirme, bakımını üstlendiği bir canlıyı sakatlıktan veya hastalıktan koruyamama." iddiasıyla mahkemeye çıkmasına karar verildi.

West Ham United'dan Kurt Zouma'ya 250 bin sterlin para cezası

Zouma'nın duruşmasına, yarın Londra'daki Thames Sulh Ceza Mahkemesinde başlanacak. Videoyu çeken futbolcu kardeşi Yoan da hakim karşısına çıkacak. Şubat ayında videoların sosyal medyada yayılmasının ardından Essex polisi tarafından hakkında soruşturma başlatılan Zouma'ya, kulübü tarafından üst limit 250 bin sterlin para cezası verilmişti.

Kurt Zouma: "İçtenlikle pişmanlık duyuyorum"

Öte yandan Kurt Zouma gelen tepkilerin ardından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanMIŞTI:

“Yaptıklarım için özür dilemek istiyorum. Davranışım için hiçbir mazaretim yok, içtenlikle pişmanlık duyuyorum. Ayrıca videodan rahatsız olan herkese ne kadar derinden üzgün olduğumu söylemek istiyorun. Herkesi temin ederim ki, iki kedimiz de gayet iyi ve sağlıklı. Bütün ailemiz tarafından seviliyorlar ve el üstünde tutuluyorlar. Bu davranış bir daha olmayacak münferit bir olaydı.”

Peki Kurt Zouma kimdir?

 

Orta Afrikalı Fransız futbolcu Kurt Zouma 27 Ekim 1994 yılında Fransa'nın Lyon kentinde dünyaya geldi. Sandra Zouma ile evli olan Kurt Zouma Premier League ekiplerinden West Ham United 'ta oynamaktadır. Zouma, ayrıca Fransa'nın çeşitli yaş kategorilerindeki millî takımlarında da oynamıştır. 

 

Saint-Étienne takımı ile, 2 Nisan 2011 tarihinde, üç yıllık sözleşmeye imza atarak profesyonel bir futbolcu olan Kurt Zouma, 2011-12 sezonunda Christophe Galtier tarafından a takıma yükseltildi. Zouma, 31 Ağustos 2011 tarihinde Bordeaux takımı ile oynanan Coupe de la Ligue mücadelesinde forma giyerek ilk profesyonel karşılaşmasına çıkmış oldu. 3-1 galibiyetle sonuçlanan maçta 90 dakika forma giydi.

 

2009 yılında Fransa U-16 millî takımıyla millî formayı sırtına geçiren Zouma, toplamda 6 karşılaşmaya çıkmış ve gol atma başarısı gösterememiştir. 2010 ile 2011 yılları arasında U-17 takımında 2011 U-17 Avrupa Şampiyonası ve 2011 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda mücadele etmiştir. 2012'de U-19, 2013 yılında ise Fransa U-20 formalarını giymiştir. 2013 U-20 Dünya Kupası'nda, Fransa U-20 takımı formasıyla 1 gol kaydetmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler